ZLÍN – Minireportáž ze setkání MNO Slovácko-Valašsko

Dne 15. 2. 2011 se od 14.00 hodin uskutečnilo v restauraci Rex ve Zlíně setkání Místního sdružení Slovácko-Valašsko. Bohužel se někteří členové z důvodu nemoci nemohli dostavit. Z Blanska nás přijel navštívit Vladimír Novotný, místopředseda MNO. Na setkání byly sděleny bližší informace o Moravské národní obci [MNO], jako například různé akce, projekty a zapojení se Místního sdružení do iniciativy „Za vyvěšování moravské zemské vlajky“ na radnicích. Hlavním tématem byla předev-ším příprava na sčítání lidu, kde se určilo, kdo bude tisknout letáky.
 

Každý z členů dostal na starost část našeho regionu, v kterém bude pomocí letáčků šířit povědomí o moravské národnosti a její zapsání do sčítacích formulářů. Zazněly zde taktéž zajímavé i povzbudivé zkušenosti ze Zlína, kde se již s distribucí letáků MNO započalo. Poté se řeč přesunula na organizaci případného pochodu Moravanů Zlínem. Byl by svolán na podporu moravské národnosti při sčítání lidu. Hlavní témata se následně proměnila ve volnou diskusi. Setkání skončilo zhruba v 17.30 hodin.


Setkání MNO ve Zlíně - 15. 2. 2010
Setkání MNO ve Zlíně - 15. 2. 2010 - Michal Navrátil (druhý zleva), předseda MS Slovácko-Valašsko

2 odpovědi na “ZLÍN – Minireportáž ze setkání MNO Slovácko-Valašsko”

  1. Zdravim, je skoda, ze jsem to nevedel, jsem ze Zlina a moc rad byc s toho ucasstnil. Myslite si, ze by bylo mozne nejak treba ziskat letacky o Mor. nar a scitani a pak je vyvesovat po Zline a Otrokovicich? dekuji

  2. Honzo, spolupráce ohledně sčítání lidu je jistě možná. Letáky lze najít např. zde http://zamoravu.eu/2011/02/za-40-dni-probehne-scitani-lidu-domu-a-bytu/

    Nebo nejlépe kontaktujte p.Michala Navrátila, předsedu zdejšího místního sdružení MNO: http://zamoravu.eu/ms/slovacko-valassko/ Místní sdružení již má připravený harmonogram a akce jak propagovat zapsání moravské národnosti do sčítacích archů. Jistě uvítají vaši pomoc. Co vím tak mají i natištěné letáky MNO.

    S pozdravem
    Vladimír Novotný
    místopředseda MNO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *