ŠUMPERK – Pozvánka na 14. ročník Slavností města

Členové a příznivci MNO Sever a MNO Haná, Vás zvou na 14. ročník SLAVNOSTÍ MĚSTA ŠUMPERKA. Program vyvrcholí průvodem rytířů s ohňovou ceremonií. Před 521 lety se zde konal sjezd stavů Moravy a Slezska, aby společně vyřešili situaci po smrti krále Matyáše Korvína. Za MNO si velmi vážíme podpory vlajkové iniciativy, kterou nám vyjádřil starosta Mgr. Zdeněk Brož a radní města Šumperka. Oslavy proto podpoříme. Na setkání s Vámi se těší Stanislav Blažek, předseda MNO Haná.

Pátek 3. června 2011 v 19.30 hodin.

ŠUMPERK, Sady 1. Máje, (v parku „u koně“).

4 odpovědi na “ŠUMPERK – Pozvánka na 14. ročník Slavností města”

  1. Dobré den,
    minulé téden sem byl v Šumperku. Město je vcelku dobře vyzdobené a město jako takové dobře znám a mám rád, občas tam něco pro ně dělám, a Jeseníky brňáků ráj, že. Ale nechápu, výzdoba Moravská vcelku žádná – zatím. Jen žluto-modré prapory a občas něco jako slezská orlica. Tak nechápu a je to škoda. Zdravím -> zdaretz.

  2. Vážený pane,
    v Šumperku jsou vyvěšeny znakové moravské a slezské prapory. Kromě nich samozřejmě i šumperské (žluto-modré). Akci nepořádá MNO, ale město Šumperk.

  3. Dobré den eště raz,
    nemusíte na mňa hned tak z despektem. Je samozřejmě zajímavé, že krásné moravské město Šumperk má ve znaku orlici danó rakóským panovníkem, takže více než na moravskou orlicu sa podobá na inó. To ale samozřejmě není jen případ Šumperka, ale také např. i Brna.

    Enom sem vám chtěl napsát jak to na mě působilo a su zvědavé esli někdy bude třeba vlát moravská vlajka např. v Opavě ( původně moravském městě ) nyní ve slezku při příležitosti třeba také nějakých oslav.
    Moja chyba že sem si neuvědomil, že slavnost se týká stavů Moravských i slezkých, to jistě chápu.
    Jen mě de o to esli to není jen takové moravské přitakávání všem okolo, když oni ostatní na nás ( ti sósední ) pěkně ***ó.

    S pozdrevem do krásného moravského města Šumperk brány Jeseníků a třeba se zas někdy brzo uvidíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *