V Čechách zavlaje moravská zemská vlajka

Výzva Moravské národní obce našla podporu také v Čechách v obci Jindřichovice pod Smrkem (Liberecký kraj). Za vyvěšení moravské vlajky na zdejší radnici se velkou měrou zasloužila paní Julie Dušková, obyvatelka Jindřichovic a rodačka z Moravy. O podpoře iniciativy nás nedávno oficiálně informoval Pavel Novotný, starosta obce. Zasedání na zdejší radnici proběhlo 24. června 2011 bez emocí a v poklidu. Pro hlasovalo 8 zastupitelů, 1 se zdržel, proti nebyl nikdo. Jak již MNO v oslovujícím e-mailu naznačila, tuto podporu chápeme především jako „symbolický akt vzdání holdu Moravě, která se výrazným způsobem zasloužila o vznik české státnosti a jako projev sounáležitosti dvou historických zemí Čech a Moravy“.

 
     Zapojení se Jindřichovic k naší výzvě dokazuje, že nejde o iniciativu namířenou proti Čechám, ale právě naopak. Vyzýváme proto všechny moravské patrioty a naše příznivce v Čechách: pokud máte osobní, rodinné nebo jiné vazby na samosprávy českých měst a obcí, kontaktujte nás prosím (info@zamoravu.eu). Pokusíme se společně pro příští ročník rozšířit českou podporu Moravě.
 

 
 

Dobrý den pane Novotný,
 
zastupitelstvo obce na svém zasedání v pátek 24. června rozhodlo podpořit iniciativu „Za vyvěšování moravské zemské vlajky“ na den duchovních patronů Moravy sv. Cyrila a Metoděje a spolupatronů Evropy (5. červenec). Obec Jindřichovice pod Smrkem se tedy vyvěšením moravské vlajky uvedený den, této akce zúčastní. Přeji mnoho zdaru ve Vaší další práci.
 
S pozdravem
 
Pavel Novotný
starosta obce Jindřichovice pod Smrkem

 
 

Jedna odpověď na “V Čechách zavlaje moravská zemská vlajka”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *