VELEHRAD – Pozvánka na národní pouť

Velehrad 2011Přátelé Moravy Vás srdečně zvou na Vlajkovou účast Moravanů při Slavnostní poutní mši svaté na Velehradě konané u příležitosti Národní poutě a moravského národního svátku, 1148. výročí příchodu slovanských věrozvěstů svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Sraz účastníků bude mezi 8.309.15 hodin u Archeoskanzenu Modrá, asi 1 km po silnici východně od baziliky, směrem na Uherské Hradiště. Odchod s vlajkami na nádvoří před baziliku bude v 9.15 hodin. Cílem akce je připomenout lidem, že se jedná především o moravský národní svátek. Moravské vlajky jsou tedy vítány. PROGRAM 5. července 2011.

 

U Archeoskanzenu bude k dispozici 6 moravských vlajek zapůjčených od strany Moravané, které je nutno vrátit 1 hodinu po skončení mše panu Zbožínkovi u Archeoskanzenu. Doprava poutními autobusy je možná až na Velehrad. Mši natáčí ČT, hlavní celebrant: Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký, metropolita moravský. Koncelebrují biskupové Čech, Moravy a Slezska. Po skončení mše bude možno u archeoskanzenu cca od 12.45 hodin zakoupit různé věci s moravskou symbolikou – vlajky, odznaky, samolepky a jiné.
 
Bližší informace: Ing. Zdeněk Zbožínek, mobil: 605 232 061, e-mail: z.zbozinek@seznam.cz
 
Ve 13.30 hodin proběhne přednáška Prof. PhDr. Petra Piťhy, CSc. na téma „Příprava na jubileum v roce 2013“. Sál kardinála Tomáše Špidlíka SJ ve Velehradském domě sv. Cyrila a Metoděje.
 
V 15.00 hodin se v bazilice uskuteční Byzantsko-slovanská liturgie svatého Jana Zlatoústého.


 

Mapa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *