218 RADNIC – bude tento počet konečný?

K 4. červenci 2011 se k výzvě Moravské národní obce připojilo již 218 radnic + Jihomoravské hejtmanství. Bude tento počet konečný? V tento den se přidaly tři nové obce: Lužice (okr. Hodonín), Radešínská Svratka a Sklené nad Oslavou (okres Žďár nad Sázavou). Články z novin: V kraji zavlají vlajky Moravy —— Vlajku za Moravu vyvěsí i v Čechách —— Moravská vlajka zavlaje na radnicích. Jste pro? —— Vlajky opět nezavlají všude. Na svátek věrozvěstů zítra vyvěsí prapor Moravy jako první z velkých měst Brno (Lidové noviny). Zítra od 8.50 hodin na Českém rozhlase 1 — Radiožurnál, proběhne živý rozhovor s Vladimírem Novotným, koordinátorem iniciativy.

 
 
 

Pokud chcete mapu zobrazit v samostatném okně, klikněte prosím sem.

12 odpovědí na “218 RADNIC – bude tento počet konečný?”

  1. Ohromná práca, gratuluju k pozvednutí uvědomění Moravské sounaležitosti a potřeby s tím něco dělat. Moja vlajka jako už třetím rokem bude opět viset na Šilingráku/ Husově ul. v Brně. V druhém patře mé kanceláře – z té doby ještě vlastní výroby. Zdravím všechny Moraváky a Moravačky, kteří jen nezevlují a nelení, a jsou hrdí na to, že jsou Moraváci.

    Ps: dali nám jen kraje ( exkomunistické ) ( podle hesla rozděluj a panuj) , ale proč bychom chtěli jen to, když máme vlastní zemi. A tam by zme si lépe rozhodovali co vlastně chceme.
    Každý od toho může očekávat co chce, ale Moravské potřeby se vždy budó nejlépe řešit u nás na Moravě.

    Eufórie, eufórie, eufórie …. Díky.

  2. Všem členům MNO děkuji za poctivou práci, která přinesla takový nepřehlédnutelný úspěch. Děkuji panu Vladimíru Novotnému za velmi kultivovaný projev v rozhlase, zejména však za to, že mezi ostatními moravskými městy a obcemi zmínil i naše Dačice. Pevně věřím, že jsme svědky vzniku nové, velmi krásné tradice.
    Z moravských Dačic vás všechny srdečně zdraví Jiří Albrecht.

  3. To jsem rád,že i město Rousínov a okolní obce se k této akci připojily.Zdravím a fandím vám.

  4. Blahopreji MNO k letosnimu uspechu. Dekuji Vam za to, co pro Moravu delate a drzim pesti.

  5. Zdravím z Valtic,su rád že se naše město také připojilo a doufám že další budou přibývat,když slyším výraz u nás v Čechách a je tím mysléná celá ČR(tak mňa berů čerti:)držím palce at se daří všem v zemi Svatopluka

  6. Chtěl bych všem,kteří se na této akci MNO podíleli moc poděkovat.Ještě je nutné započítat Strachotín okr.Břeclav,který taky vyvěsil Moravskou vlajku.Pane Novotný pošlu vám na meil foto.

  7. Děkuju vám všem z MNO za vašu prácu, za letité setrvání v úsilí o propagaci a podporu Moravy a moravanství.

    Pevně věřím temu, že gdyš to nešlo „zezhora“, pude to „odspoda“ a Morava se vrátí do povědomí mladých lidí jako méno starobylé a svébytné země v srdci Evropy, že se oživí v neformálním styku a regionálním tisku tradiční foneticky psaná nářeční forma jazyka s typickýma regionálníma zvláštnostima od hanáčtiny přes valaštinu až po obecnou češtinu – včetně směsicí těchto nejrúznějších nářečí a spisovných výrazů.

    Václav Cvrček (doktorand Ústavu Českého národního korpusu FF UK) a Petr Vybíral (doktorand katedry českého jazyka Pedagogické fakulty UK) před sedmi rokama napsali, že takzvaný nespisovný jazyk má stejnou hodnotu jako ten spisovný, není lepší nebo horší a oba že mají svá funkční omezení a nedá se jich užívat vždycky.

    Názory v internetových diskuzích a místní tiskoviny psané v nářečích však nedají zahynout národnímu povědomí, především temu našemu – MORAVSKÉMU.

    Ještě jednou děkuju Moravské národní obci za organizaci vlajkové inicijativy a přeju hodně síly do dalších krásných proMoravských aktivit.

    Bohumír Lebduška, Komárov u Šternberka

  8. Některá města slíbila , ale bohužel , nesplnila . Například město Rousínov , kde visela jen vlajka ČR. Je mi to líto , příště vyvěsím za radní na svém domě.

  9. …..města slíbila ale nesplnila. S vlastní zkušenosti bych radil místním aktivistům, aby si tuto věc sami pohlídali. Je dobře si zjistit kdo má na MU vyvěšování vlajek nastarosti a tuto osobu pak „taktně pošťouchnout“ nejlépe 2 dny před svátkem. Ještě lépe mít v záloze osobu,která je „vyvěšovači“ nadřízená. Den před svátkem je třeba vyvěšení vlajky ještě před obědem potvrdit a pokud vlajka vyvěšena není, okamžitě kontaktovat pověřenou osobu a vyvěšení vlajky urgovat i přes jeho hlavu pokud nutno……..

  10. Poznámka k městu Rousínov.Paní Škrobová,která zodpovídá za kulturu mi slíbila,že vlajku koupí a vyvěsí.Loni měl totiž Rousínov půjčenou vlajku ode mne.Letos jsem ji půjčil OU Habrovany.Žel Bohu,paní slib nesplnila a já jsem byl o svátcích ve svém druhém bydlišti na Mor.Horácku a tak až teď,na diskusním foru,zjištuji pravý stav věci…:-((

  11. Přeji dobrý den,
    vlajkami by to mělo začít a vyhlášení samostatné Moravské republiky
    končit. Ať si Čecháčci vládnou jen pro sebe. Bylo škoda, že v r.1968 nebyla vytvořena Mor.republika, až po revoluci Slováci, řekli, že to
    nechtěli, protože se báli, že Morava bude držet s Čechy.
    Zdravím Jan

  12. Tak to mě mrzí,že to bylo takto jelikož jsem jen věděl,že se Rousínov k této akci připojí.To že ta vlajka nakonec vyvěšena nebyla mě mrzí,chybička se vloudila ale snad se Rousínov do příště polepší 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *