VIVAT MORAVIA – Bílá vlajka s orlicí na kopci Morava

Nedávno na e-mail Moravské národní obce (info@zamoravu.eu) přišla zpráva o zajímavé aktivitě, kterou provedla parta mladých moravských patriotů. Se svolením pana Lukáše Jurka zveřejňujeme fotky a celý text došlé zprávy.
 
 
 
 
 

 

Vážená Moravská národní obec!
 
Dovoluji si Vás tímto informovat o akci, kterou jsme uskutečnili minulý týden s několika přáteli na podporu povznesení povědomí o naší zemi.
V Královéhradeckém kraji, poblíž obce Lanžov (okres Trutnov) se nachází kopec, jež nese název Morava. Tento kopec je vysoký 365 metrů a kupodivu na něm nenajdete žádný památník či posezení s cedulí, jež by objasňovala tento název. Nám ale přišlo správné připomenout Čechům, že si vážíme tohoto „kousku země uprostřed cizí krajiny“, který nám připomněl domov. V příloze Vám posílám fotky vlajky, kterou jsme se rozhodli na kopci umístit.
Ručně malovaná jednoduchá orlice, nad ní nápis VIVAT MORAVIA, z druhé strany pak podpisy nás, kteří jsme tuto akci uskutečnili. Umístili jsme ji na mladý javor (šetrně aby nebránila stromu v růstu) a zároveň aby nebyla na dosah běžným vandalům. Máme v plánu vlajku na podzim zkontrolovat. Nevím, jestli tam vydrží vůbec týden, ale každopádně obyvatelé okolních obcí budou vědět, že my Moravané máme úctu k věcem připomínajícím naši zemi a jsme schopni a ochotni to nenásilným způsobem dokazovat.

S pozdravem za všechny

 
 

Lukáš Jurek

 
 
 


 

 

7 odpovědí na “VIVAT MORAVIA – Bílá vlajka s orlicí na kopci Morava”

  1. Taková malá akca a taaak velkó radost udělala!!! DĚKUJU a velké pozdrav Moravankám a Moravanúm v Královehradeckém kraju

  2. Fandím těmto mladým a upozorňuju,že přes všechny ty racionální i iracionální debaty,které se na různých stránkách o Moravě nebo i o moravské vlajce vedou to bez srdce nepůjde.Viz foto.Taky DĚKUJU.
    Viktor Dubský Šumperk

  3. Fandím těmto moravským patriotům. Jen tak dál.

  4. Skvělá akce, která má tu sílu motivovat ostatní Moravany, k podobným výkonům. Rozhodně mě osobně motivuje, a mám v hlavě pár akcí, o kterých Vás budu informovat. Libor Šváb, Přerov

  5. Děkujeme za ohlasy, jenom bych chtěl dodat, že nejsme z Královehradeckého kraje 🙂
    Byli jsme zde pouze na výletě.Kamarádi jsou z okolí Letovic a já su z Horácka.
    Hezký den, Jura!

  6. Tedy se připojuji k zástupu, těch co Vám smekají pochvalu, je dobré vidět, že mezi tak mladýma lidma je základna nadšenců pro Moravskou otázku. Kteří si uvědomují, že Morava má své hranice, své obyvatelstvo, své nářečí v několika regionech a je schopna si řídit svou vlastní samosprávu. Tedy hodně zdaru Vám i všem , které to zde nadchlo do další podobných skutků. Mirek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *