VRCHOL BRADLO – Novoroční setkání moravských patriotů

Vážené Moravanky, vážení Moravané — Oblastní sdružení MNO Haná pořádá pro všechny příznivce turistiky a dalekých výhledů Novoroční setkání moravských patriotů na Bradle. Setkání proběhne 1. ledna 2012 od 9.00 do 12.00 hodin na skalnatém vrcholu této hory, která je také často nazývána jako „Moravský Blaník“. Bradlo (600 metrů nad mořem) je nejvyšší horou Úsovské vrchoviny a nejjižnější výběžek Jeseníků. Rozkládá se nad úrodnou hanáckou rovinou, poblíž obcí Lipinka, Nová Hradečná a Libina, což jsou nejvhodnější nástupová místa při vycházkách na Bradlo.

 
   Vrchol Bradla nabízí vynikající rozhled do okolí, a to na strmé svahy Hrubého Jeseníku, oblé kopce Nízkých Jeseníků a na ně navazující rovinatou krajinu Hané, které zde dominuje především tzv. Uničovská tabule.
 
Pět důvodů proč přijít mezi nás
 
• Uděláte něco pro zdraví
• Uvidíte krásnou přírodu
• Poznáte nové lidi a další moravské patrioty
• Odnesete si domů silné a nezapomenutelné zážitky
• Jistě rádi ochutnáte letos vypálené vzorky naší moravské slivovice
 
Jak se na Bradlo dostat?
 
   Ideální je vlak. Nasednete do něj v Olomouci nebo v Šumperku a vystoupíte v Libině či Nové Hradečné. Přímo od vlakové zastávky Vás (červená) turistická značka bezpečně dovede až k vrcholové skále Bradla, na kterou můžete díky vytesaným schodům a instalovanému zábradlí vystoupit. Na Vaši účast se těší členové Oblastního sdružení MNO Haná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *