Pozvánka na 9. ročník Putování Moravou

Moravská národní obec, Místní sdružení Blansko a Místní sdružení Mladá sajtna, pořádá tento pochod jako přátelské setkání lidí všech generací, po stopách moravské historie, kultury, přírodních a technických zajímavostí. Putování Moravou je výzvou k uchování moravského národního vědomí a používání moravských symbolů. Pochod se uskuteční v sobotu 2. června 2012. Odjezd vlaku z Brna — hlavního nádraží je v 9.03 hodin. Příjezd vlaku do stanice Blansko bude v 9.31 hodin. Účastníkům, kteří přijedou autem doporučujeme zaparkovat u blanenského nádraží. Sraz bude (po příjezdu vlaků od Brna a Letovic) naproti železniční stanici Blansko u silničního mostu přes řeku Svitavu v 9.30 hodin.

 
Trasa pochodu
 
     Z Blanska, podél řeky Svitavy, vyrazíme po zelené značce, která nás bude provázet po celou dobu našeho putování. Po cca 10 minutách opustíme silnici a přejdeme do lesa. Zde vystoupáme na zříceninu Čertova hrádku, kde budou pořadateli akce předány pamětní listy. Po odpočinku budeme pokračovat k Výrově skále, mohutnému vyhlídkovému skalisku. Následně nás stezka „dobyvatelů hradů“ povede svažitým terénem do úzkého žlebu, poblíž kterého se nalézá romantické lesní jezírko a studánka U Tetřeva včetně hezkého posezení. Lesní cestou budeme pokračovat až k Novému hradu, opravené hradní zřícenině, poblíž které se nalézá méně známá rozvalina Starého hradu. U těchto hradů, které si prohlédneme, posvačíme a z kopce doputujeme k studánce Pod Hradem. Asi 100 metrů od studánky narazíme na výletní restauraci se zahrádkou, kde se každý jistě rád osvěží. Lesní silnička nás pak nasměruje až do Adamova k železniční stanici Adamov — zastávka. Celková délka této nenáročné trasy bude asi 10 kilometrů. Odjezdy vlaků směr Brno a Blansko (11 minut jízdy) budou k dispozici. Pochod je tudíž vhodný i pro ty, kteří na výlet přijedou autem.
 
V případě nepřízně počasí je zajištěn náhradní program v Blansku.
 
Pochod Moravské národní obce není sportovní záležitostí, ale tradičním neformálním setkáním moravských patriotů v krásném a příjemném prostředí okolí Moravského krasu. Tato pohodová a nenáročná akce účastníky alespoň na nějaký čas, tak jako vždy, odvede od jejich každodenních pracovních, studijních či jiných strastí, stresů a hektického života. Případné dotazy vám zodpoví Vladimír Novotný, předseda MNO Blansko a místopředseda MNO. Mobil: 731 183 041, e-mail: novotny@zamoravu.eu.
 
Událost na facebooku
Připomenutí minulého ročníku
 
 
 

Dokument ke stažení
PDF |2,05 MB|
Plán Putování Moravou |2012|
Plán Putování Moravou |2012|

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *