389 RADNIC – doprovodné programy a média

Občanská iniciativa Moravské národní obce „Za vyvěšování moravské vlajky“ i letos zlomila rekord. Na nejvýznamnější moravský svátek (5. července) bude moravská vlajka vlát na 389 radnicích. Skutečný počet zapojených radnic však bude o něco vyšší, neboť se o vlajkové iniciativě dověděly zprostředkovaně od vlastních občanů, zastupitelů nebo médií. Letos se iniciativa opět setkala s velkým ohlasem na všech stranách — u veřejnosti, samospráv i novinářů. Bez nadsázky můžeme konstatovat, že moravská žluto-červená vlajka s orlicí zažívá svou renesanci. Stala se symbolem moravské země, který obyvatele spojuje. A to v dnešní složité době vyznívá velice pozitivně.

 
     Připomínáme, že 5. července 2012 budou z popudu Moravské národní obce v některých muzejních expozicích a pěmětihodnostech nemalé slevy na vstupném, nebo mimořádně otevřené vstupy. Týká se to těchto míst:
 
Na Cyrila a Metoděje do čs. pevnosti „SVAH“
Na Cyrila a Metoděje do Moravské vesničky
UNIČOV – Na Cyrila a Metoděje do muzeí za poloviční vstupné
 
Kompletní seznam ohlasů médií ZDE
 

ÚSPĚCH – inzertní noviny pro Brno, Blansko a Boskovice, 6/2012

 
Brněnský deník, 27. června 2012
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/moravska-vlajka-letos-zavlaje-na-rekordnich-356-radnicich-20120626.html

 

4 odpovědi na “389 RADNIC – doprovodné programy a média”

  1. Naše město Budišov nad.Budišovkou má také vyvěšenou MORAVSKOU vlajku. Dotaz- jakým způsobem je možné dostat i naše město na mapku s vyvěšenými vlajkami.Díky

  2. Dobrý den, děkujeme za přijemnou zprávu. Kontaktujte prosím Vladimíra Novotného, místopředsedu MNO, který vlajkovou iniciativu koordinuje: novotny@zamoravu.eu, 731 183 041. On sám pak předá Vaši zprávu vlajkovému týmu (web, mapky, vlaječky).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *