Poděkování předsedy MNO za 3. ročník vlajkové iniciativy

Vážení představitelé měst a obcí,
rád bych Vám touto cestou poděkoval, jménem svým i jménem Moravské národní obce, za podporu a účast ve 3. ročníku akce „Za vyvěšování moravské vlajky“ na radnicích na den patronů Moravy sv. Cyrila a Metoděje. Letošní účast téměř čtyř set radnic je důkazem, že se nejedná o nahodilou aktivitu několika ovlivněných starostů, ale odraz potřeby obyvatel Moravy přihlásit se ke svým tradicím a historii. Je velmi chvályhodné, že představitelé našich samospráv tuto potřebu cítí a ve většině případů na ni kladně reagují. Používání moravských vlajek se postupně stává běžnou záležitostí.

     Moravské vlajky je možno vidět na různých kulturních a sportovních setkáních, zdobí sídla mnohých spolků a organizací a stále častěji je vyvěšují i obyvatelé Moravy na svých domech a bytech. Považujeme za velký úspěch, že celá akce získává podporu i mimo hranice Moravy a to nejen v Čechách, ale i na Slovensku. Úcta k historii a tradicím své země je tím pravým vlastenectvím, které odmítá nacionalismus s jeho rozdělováním lidí podle jazyka, náboženství či barvy pleti. Tato vnější podpora je toho důkazem. Vyvěšování moravských vlajek si za uplynulé tři roky získalo nejen jednoznačnou podporu mezi obyvateli Moravy, ale postupně i většinově pozitivní ohlas v mediích. Tyto úspěchy by nebyly možné bez práce desítek dobrovolníků, kteří se na průběhu akce podílejí. Proto patří velké poděkování i jim. Ať se již jedná o členy či spolupracovníky Moravské národní obce, nebo neorganizované Moravany zajišťující vyvěšení vlajky ve své obci. Společně se nám daří obnovit užívání historických symbolů a barev Moravy jako prvního kroku k zachování a obnově kultury a tradic Moravy jako historické, samosprávné země.
 

Ing. Jaroslav Krábek

 

předseda Moravské národní obce

6 odpovědí na “Poděkování předsedy MNO za 3. ročník vlajkové iniciativy”

  1. Vážený pane předsedo .
    Patřím k zakládajícím členům HSD-SMS, které bylo znovuobnoveno v historickém Sněmovním sále Arcibiskupského zámku v Kroměříži dne 1.dubna 1990. první předsedou nově vzniklého politického subjektu byl jednomyslně zvolen p.doc dr. Boleslav Bárta, CSc. Byyl jsem s ním až do jeho smrti v Budmericích, blízkým spolupracovníkem. On a my s ním jsme moravské symboly a(znak a vlajky) prosazovali všude a při každé příležitosti. Jsem nesmírně potěšen, že díky Moravské národní obci,a Vás osobně,se tradice Moravy stále „hustěji“ prosazují a že lidé, narození a cítící se svojí zemí se k tomu hrdě hlásí. Díky moc.
    JUDr.Jiří Jačka z Kroměříže.

  2. Zdravim. Super pocet. Jen prave v tech televiznich mediich o tom nebylo vubec nic. Delali ze nic nevidi. Umyslne.

  3. Dobrý den,také já se připojujim,abych Vám a celé MNO poděkoval.To je opět jen začátek,ale je nutný.Cestoval jsem po vysočině a jen namátkopu,chyběly vlajky v městysu Sněžné na Moravě,Fryšava,zato v malé obci a skanzenu Krátká vlajka vlála.
    Stálo by za tom,poslat starostům Sněžného a Fryšavy mail a upozornit je,že žijí a jejich obce leží na Moravě.Nemám na ně spojení.
    ještě jednou díky,s pozdravem doc.MUDr.Pavel Strnad,CSc.
    P.s.na mé vilce vlála vlajka celé 4 dny.

  4. Dobrá práce MNO. Děkujem, samozřejmě i u nás na domě vlála moravská vlajka. Ještě jednou moc děkujem.
    P.S. Morava sobě a ať se vydaří i čtvrtý ročník:-).

  5. Pane předsedo, napsal jste to pěkně. Mám radost nejen z velkého počtu radnic, které se připojily, ale i z velké podpory veřejnosti. Setkal jsem se s ní na mnoha místech. MNO a všem, kteří s akcí pomáhali, patří mé velké díky. Ať se daří a přeji další pěkné moravské projekty!:-)

  6. Naopak Velké Bilovice v seznamu obcí chybí, ale vlajka vlála aji tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *