Pozvánka na 2. ročník Putování Horáckem | Den stromů 2012

Občanské sdružení Moravská národní obec, Místní sdružení Horácko, ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Chaloupky, pracoviště Krátká u Sněžného, Vás srdečně zve na 2. ročník Putování Horáckem s podtitulem „Den stromů“. Výprava proběhne s etnografem po tradiční vesnici za stromy a domy. Akce proběhne dne 7. října 2012. Doporučený způsob dopravy: v 9.15 hodin autobusem ze Žďáru nad Sázavou (směr Znojmo) do zastávky Horní Bory (část obce Bory). Cena 35,- Kč. Zde na aut. zastávce proběhne v 9.30 hodin začátek akce. Trasa: Bory → Cyrilov → Radenice → Sklené nad Oslavou. Cestou ukázka geocachingu. Návrat vlakem ze Skleného v 15.23 hodin. Kontakt: marie.rajnoskova@chaloupky.cz, 774 512 790.

 
 
 

Putování Horáckem aneb Den stromů

2 odpovědi na “Pozvánka na 2. ročník Putování Horáckem | Den stromů 2012”

  1. Vážení spolučlenové naší organizace,

    dost mě překvapuje, že dosud naše organizace nezorganizovala žádnou výpravu po zemské hranici mezi Čechami a Moravou. Představoval bych si to klidně stylem, který lze popsat „cestou – necestou“ – zkrátka obejít určité úseky zemské hranice mezi jednotlivými hraničními kameny. Bude-li zájem, rád seberu svoje mapy zemské hranice v Jihlavě a můžeme se vydat do Jihlavy. Ale tam bych doporučoval vzít s sebou do vlaku kola, jinak se toho nestihne tolik, kolik by bylo záhodno.

  2. Přijeli jsme, viděli jsme, odjeli jsme. Díky této akci jsem poznal malebné okolí dědinky Horní a Dolní Bory a její historii. Pravda, počasí sice deštivé, ale setkání s Jankem Kučou mne vždy obohatí o spoustu zajímavostí z kultury, urbanistiky a historie nejenom horácka ale i jiných koutů moravy.Za pěkně strávené dopoledne mu dík, stejně tak paní Rajnoskové s manželem. Příště snad výjde i počasí…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *