VRCHOL BRADLO – Reportáž z Novoročního setkání moravských patriotů

Také letos se na Nový rok sešli moravští patrioti z Hané a severozápadu naší země Moravy na skalnatém vrcholu Bradla. Počasí nám tentokrát opravdu přálo. Z ranní oblohy vykukovalo sluníčko a teplota mírně pod bodem mrazu byla ideální k vycházce do přírody. Celou výstupovou trasu z Nové Hradečné lemují nově instalované informační tabule, z kterých se každý obdivovatel přírody dozví mnoho zajímavostí o zdejší přírodě a krajině. Jen zledovatělá cesta k vrcholu nás nutila k ostražitosti. Asi po hodinovém pochodu jsme stanuli společně s dalšími Moravany pod vrcholovým skaliskem naší oblíbené hory.

 
     Dlouho jsme nemeškali a společně s věrným příznivcem našeho sdružení, Standou Kneblem, jsme se po zledovatělých ve skále vytesaných schodech, a také díky zabudovanému zábradlí, vyšplhali až na vrcholovou plošinu Bradla. Zde jsme se Standou vyvěsili tentokrát hned dvě moravské vlajky, které byly vidět podle vyprávění příchozích patriotů do širokého okolí.
Také letos na Bradlo vystoupilo mnoho desítek, možná i stovek lidí, jimž není lhostejný osud naší země Moravy. Byli mezi nimi již tradiční účastníci těchto setkání, ale také mnoho nových tváří. Vzájemně jsme si popřáli pevné zdraví, mnoho štěstí, lásky a elánu v roce 2013.
Mezi přítomné patrioty bylo rozdáno mnoho letáků o moravské vlajce, významných moravských osobnostech a také dalších propagačních předmětů, jako jsou moravské placky a nálepky.
Velmi nás potěšila účast pana starosty Nové Hradečné Ing. Tomáše Millera, kterému jsem poděkoval za dobrou spolupráci při naplňování iniciativy, kterou organizuje naše sdružení Moravská národní obec pod názvem „Za vyvěšování moravské vlajky“. Pan starosta vyjádřil přesvědčení, že naše spolupráce se bude i v následujícím roce úspěšně rozvíjet.
Závěrem bych rád poděkoval našim členům a příznivcům, kteří se podíleli na organizování této turisticko-společenské akce. Má úcta patří Mgr. Daniele Blažkové, Stanislavu Kneblovi, Bc. Jaroslavu Svozilovi, Stanislavu Svozilovi, Pavlu Lolkovi a především našemu členovi, který na setkání zavítal až z daleké Plzně, panu Vojtěchu Benediktu Krejčímu.
Také díky obětavosti těchto vlastenců se toto přátelské setkání vydařilo a jistě se hluboko vryje do paměti všech účastníků. O akci psala i média.

ZA MORAVU!

Stanislav Blažek

 

předseda oblastního sdružení MNO Haná

 
 
 

Jedna odpověď na “VRCHOL BRADLO – Reportáž z Novoročního setkání moravských patriotů”

  1. Je to ohromné,že se daří další akce.Všem Moravanům přeji hodně zdraví,štěstí a vítězství naší moravské vlasti.
    přeje doc.Strnad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *