OLOMOUC – Jarní vycházka po císařském opevnění

Vážené Moravanky, vážení Moravané, Moravská národní obec — místní sdružení Olomoucko a oblastní sdružení Haná — si Vás dovolují pozvat na Jarní vycházku po olomouckém císařském opevnění. Olomouc, někdejší hlavní město Moravy, má za sebou bohatou vojenskou minulost. Dodnes je na mnohých místech hanácké metro­pole patrná, přestože vojáky by zde nyní člověk na jedné ruce spočítal. Chcete-li se o této kapitole olomoucké historie maličko dozvědět a zároveň se na první máj po všech těch zimních průtazích trochu provětrat, přijměte pozvání na tuto turisticko-vlastivědnou akci, která se uskuteční 1. května 2013. Sraz bude v 10.00 hodin na tramvajové zastávce náměstí Republiky (tramvaje 2 a 4).

 
Trasa vycházky
 
Náměstí Republiky — Locatelliho a Špitálský bastion — park pod Dómem — středověké a romantické hradby v Bezručo­vých sadech s výpady — Korunní pevnůstka — Salzerova reduta — Domovina — Vídeňská ulice — Terezská brána — sloup Nejsvětější Trojice.
 
Délka: cca 5,2 km.
Doba trvání: cca 2 hodiny.
Vydaná energie: cca 450 kcal. 🙂
 
Vycházka bude zakončena na Horním náměstí, kde, tak jako každý rok na první máj, bude probíhat Ekojarmark s trhy, koncerty a mnoha dalšími atrakcemi. Tam můžete nahnat ztracené kalorie. 🙂 Tato naše vycházka je také zařazena jako součást programu Ekologických dnů Olomouc, které vrcholí právě zmiňovaným Ekojarmarkem, na který zavítáme v závěru naší cesty.
 
Odborným komentářem nás obohatí a během celého putování nás bude provázet člen MS Olomoucko, pan Martin Višňa. Nezapomeňte si doma pevnou obuv a především dobrou náladu!
 
Těšíme se na Vaši účast.
 
 
 

Trasa

Jedna odpověď na “OLOMOUC – Jarní vycházka po císařském opevnění”

  1. Z Terezské brány mám fotky když se, myslím před loni, opravovala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *