Pozvánka na Slavnosti města Šumperka

V sobotu 1. června 2013 se jako každým rokem konají Slavnosti sněmu v severo­moravském městě Šumperku. Stejně jako i v minulých letech svou přítomností podpoří akci i členové MNO Sever, resp. oblasti MNO Haná. Slavnosti probíhají jakožto připomenutí nejvýznamnější události v dějinách Šumperka, které měly výz­nam pro celou naši zemi. Počátkem června roku 1490 se totiž právě v uvedeném městě řešila otázka návratu Moravy a Slezska do svazku Koruny české, resp. setr­vání v Koruně uherské, což vedlo k dohodě na nutnosti společného postupu obou zemí. Vítána je účast příznivců v moravských symbolech, která zároveň napomůže vzájemné identifikaci. PhDr. Tomáš Skoumal, předseda MNO Sever.

 
PROGRAM (JPEG, 550 KB)
 
Více zde: http://www.sumperk.cz/cs/turista/slavnosti-mesta-sumperka.html
 
Během těchto krásných historických slavností bude na šumperské radnici vyvěšena moravská vlajka. Tuto dobrou zprávu regionálnímu zmocněnci vlajkové iniciativy oznámil starosta města Šumperka, Mgr. Zdeněk Brož.

2 odpovědi na “Pozvánka na Slavnosti města Šumperka”

  1. Dopoledne se setkáme před vlastivědným muzeem v 9.50. Odpoledne v 15.50 před šumperskou radnicí.

  2. Na setkání si nezapomeňte vzít moravské vlajky, trička, placky a další propagační předměty s moravskou symbolikou. Těšíme se na Vaši účast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *