VYVĚSÍME! 2013

Drazí přátelé Moravy, v letošním roce slavíme 1150. výročí od příchodu slovanských věrozvěstů svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Na počest duchovních patronů Moravy, vyvěsí stovky radnic nejen na Moravě tradiční žluto-červenou moravskou vlajku se zemským znakem uprostřed. Výzva Moravské národní obce je letos radnicím rozesílána již čtvrtým rokem, přitom zájem radnic neustále roste. Zatímco v roce 2012 jich bylo 397, letos počet dosahuje čísla 761. Nejen radnice, ale i my, jednotliví občané, můžeme vyzdobit své domovy žluto-červenými vlajkami a dát tak najevo sounáležitost k Moravě a k jejímu historickému odkazu. Proto i v tomto roce vyhlašujeme soutěž „VYVĚSÍME!“.

 
     Jedná se o iniciativu nás všech, bez rozdílu postavení, kultur a vyznání. Nás, kterým Morava není lhostejná. Dejme jeden druhému a lidem z našeho okolí poznat, že máme Moravu rádi a jak moc pro nás znamená. Nezapomeňte, že vlajku můžeme vyvěsit i v jiné významné moravské dny.
 
Jak tedy na to?
 
     Nejjednodušší a nejlevnější varianta je si vlaječku vytisknout a připevnit na špejli. Takto vyrobená se hodí zejména do okna nebo na balkon. Pokud nemáte barevnou tiskárnu, můžete zapojit svoje děti a dát jim vlaječku vymalovat nebo použít barevné papíry, tvořivosti se meze nekladou. Omalovánky pro Moravánky pomáhají rozvíjet kreativitu a pro­střednictvím moravského symbolu učí vztahu k vlasti. Vlaječky k tisku či omalování najdete ke stažení zde.
 

 

 

 

 

 

 

 
     Pro zahrádkáře je paleta nepřeberná. Záhonek v moravských barvách nebo ve tvaru moravské orlice bude pro zku­šené pěstitele výzvou. Moravské barvy se mohou vyskytovat prakticky kdekoliv a v jakékoliv variantě. Moravské barvy a motivy můžete zpracovat i umělecky. Iniciativě se žádné limity nekladou.
Pouze jeden, a tím je termín, do kdy je potřeba nám Vaše příspěvky a díla v podobě fotografické či jiné posílat. Z nich potom odborná porota vybere 10 až 15 finalistů, mezi kterými si vyberete nejlepší příspěvek. Ten bude s několika dal­šími odměněn zajímavými věcnými cenami.
 

Takže Moravě a lidové tvořivosti zdar!

Moravská národní obec, o. s.

 

info@zamoravu.eu

 
 
 
Pravidla soutěže
 

1.   Soutěž je otevřená pro každého.

 

2.   Počet snímků není omezen.

 

3.   Fotografie je možné posílat na adresu info@zamoravu.eu nebo na facebook, kde bude vytvořena událost „Vyvěsíme!“.

 

4.   Ze soutěže budou vyloučeny příspěvky propagující potlačování práv a svobod občanů, příspěvky popouzející k násilí, či jinak nevhodné. Prosím pamatujte, že jde čistě o oslavu moravanství, našich historických, kulturních a duchovních hodnot.

 

5.   Uzávěrka soutěže bude dne 7. července 2013. Od následujícího dne uvidíte příspěvky na stránkách https://zamoravu.eu/ a na facebooku, kde budete moci hlasovat pro svého favorita. Odborná porota jsme tedy vlastně my všichni. 🙂

 

6.   Hlasování bude ukončeno dne 1. září 2013 a následující den budou vyhlášeni vítězové.

 
 
 
Ke stažení
 
Logo Vyvěsíme!
Omalovánky pro Moravánky

Jedna odpověď na “VYVĚSÍME! 2013”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *