PLEVNÍK-DRIENOVÉ – Festival moravskej kultúry a tanca

Dne 5. července 2013 pořádá Hudobno–folklórny klub Spievanka, ve slovenské obci Plevník-Drienové, festival moravské kultury a tance s názvem Morava krásna zem. Pořadatelé této akce, kterou finančně podpořil Úřad vlády Slovenské republiky, si kladou za hlavní cíl předvést specifické prvky moravského folklóru prostřednictvím zpěvu, tance, moravského nářečí a tradičních řemesel, formou živého vystoupení folklórních souborů a dětských folklórních skupin z Moravy a Slovenska. Letošní akci předcházely v minulých dvou letech podobné festivaly s názvem „Od Hradišťa po Trenčín“.

 
     Stejně jako ten letošní navazovaly (díky rozpadu Československa) na zpřetrhané vztahy mezi dvěma sousedskými národy, které společně vytvářeli hodnotné a vzájemně si podobné tradice a zvyky.
 

Jiří Máca

 

předseda MNO Podstarohorci

 
 
 
Festival moravskej kultúry a tanca, spojený s ochutnávkou tradičných moravských špecialít, spevácka súťaž- Moravský slávik, Franta Uher – spevák a ľudový zabávač, DH Považská Veselka, DH Hoľazňanka, FS Malá Rusava, Cimbálová muzika Rusava, DFS a FS Dúbravček, ĽH Dúbravienka, HS Notečka, sokoliari Falconarii.
Plevník-Drienové, areál TJ, plevník-Drienové.

 

Plakát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *