PLEVNÍK-DRIENOVÉ – Festival Morava krásná zem a podpis spolupráce

Slovenská republika | Srdečně Vás zveme na 2. ročník festivalu MORAVA KRÁSNÁ ZEM, který se uskuteční dne 5. července 2014 v obci Plevník-Drienové (okres Považská Bystrica). Festival bude zaměřený na prezentaci tradiční lidové kultury moravské národnostní menšiny na Slovensku a prezentaci Moravy a jejího nehmot­ného kulturního dědictví. V kulturním programu vystoupí hudební skupiny ze Sloven­ska a z Moravy, a to folklórní soubory, dětské folklorní soubory, dechové hudby, lidoví vypravěči a folkové skupiny. Přijďte ochutnat tradiční speciality moravské kuchyně a kvalitní moravské víno. Naučíme vás tancovat verbuňk a zpívat nejkrás­nější moravské písničky.

 
     Připomeneme si legendu o příchodu sv. Cyrila a sv. Metoděje na Velkou Moravu. Představíme vám prvek nehmot­ného kulturního dědictví České republiky — SOKOLNICTVÍ. Nebudou chybět turistické informace o možnostech odpočinku na Moravě (přírodní zajímavosti, hrady, zámky, cykloturistika). Již teď si poznačte, že letošní svátek sv. Cyrila a sv. Metoděje, tedy 5. července 2014 (sobota) strávíte na 2. ročníku festivalu, který Vám nabízí možnost kvalitní zábavy a odpočinku, protože staré moravské přísloví říká: „Lepší v plicach čerstvé vzdoch, než medicín plné břoch.“
 
ÚČINKUJÍCÍ:
 
Franta Uher | FS Rusava | FS Dúbravček | Vagabanda
Mužáci a ženy z Březí | DH Hoľazňanka | DH Považská Veselka
Purple strings (folk — kytaristi) | Sokolníci z Moravy
 
Zveme všechny, kteří mají rádi moravskou kulturu, folklór a lidové tradice Moravanů.
 
MORAVA KRÁSNÁ ZEM — festival o Moravě, kde to žije!
 
     V odpoledních hodinách proběhne slavnostní podpis spolupráce mezi občanskými sdruženími Morava krásna zem (pořadatel festivalu) a Moravská národní obec. Zároveň obec Plevník-Drienové vyvěsí na obecním úřadě mo­ravskou občanskou vlajku. Tato vlajka zavlaje i v místě festivalu.
 

 

Realizované s finanční podporou Úřadu vlády Slovenské republiky — program Kultura národnostních menšin 2014.

 
 

 

Jedna odpověď na “PLEVNÍK-DRIENOVÉ – Festival Morava krásná zem a podpis spolupráce”

  1. Díky slovenským bratřím za organizaci a podporu Moravy.Budeme ji ptřebovat v boji se sousedy z Čech. doc.Strnad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *