PRADĚD – Cyklistický výlet na nejvyšší horu Moravy

Vážené moravské patriotky, vážení moravští patrioti, v pondělí 18. srpna 2014 se uskuteční pěší výstup a cyklistický výjezd moravských vlastenců na horu Praděd. Na vrcholu této pro nás Moravany posvátné hory se od 12.00 hodin uskuteční přátelské setkání, na kterém byste neměli rozhodně chybět. Odměnou za vynaložené úsilí, kromě setkání s přáteli, budou překrásné výhledy na táhlé hřebeny a příkrá úbočí jesenických hor. Z vrcholové plošiny vysílače je za dobrého počasí možné dohléd­nout nejen do údolí či na jiná pohoří u nás na Moravě a ve Slezsku, ale také do Čech a na Slovensko.

 
     Praděd (1491,3 m n. m.) je nejvyšší horou Moravy a zároveň nejvyšším vrcholem Hrubého Jeseníku. Na vrcholku stojí 162 metrů vysoký televizní vysílač s rozhlednou a přilehlou restaurací. Zajímavostí je bezesporu skutečnost, že horní plošina vysílače je nejvyšším (i když umělým) bodem celé České republiky. Nezapomeňte si s sebou vzít pevnou obuv, cyklisté samozřejmě ochrannou přilbu, moravské propagační předměty (vlajky, trička atd.) a především dobrou náladu. Na setkání s Vámi se těší členové oblastního sdružení MNO Haná.
     Vzhledem k náročným klimatickým podmínkám přírody Hrubého Jeseníku a s ohledem na bezpečnost účastníků se akce bude konat jen za příznivého počasí. Účast na vlastní nebezpečí!
 

Stanislav Blažek

 

předseda oblastního sdružení MNO Haná

 
 

Mobil: 736 252 687

 

E-mail: blazek@zamoravu.eu

2 odpovědi na “PRADĚD – Cyklistický výlet na nejvyšší horu Moravy”

  1. Zdravím všechny milé Moravany.Bohužel se nemohu účastnit,jsem lékař a musím mít ordinaci.Prodal jsem bicykl,takže bych nemohl jet.Přesto Vás všechny zdravím a přeji úspěch.Musíme se více bránit čechizaci,za v poslední době zesiluje. Moc vás zdravím,Pavel Strnad

  2. Já bych měl, pokud se nestane něco mimořádného dorazit. Snad nám vyjde počasí, zatím to vypadá nadějně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *