RAKŮVKA – Chlubíme se…

16. 8. 2014 | Dobrý den, jmenuji se Josef Mikulka a jsem starosta obce Rakůvka na Konicku (okr. Prostějov). V jarních měsících letošního roku jsme zakoupili z Brna moravskou vlajku, nechali pro ni zhotovit „sváteční“ žerď a premiéru měla minulou sobotu (9. 8. 2014) při příležitosti Slavností obce Rakůvka. Jednalo se o žehnání hasičskému praporu, vysvěcení kapličky Nanebevzetí Panny Marie, vysvěcení tří křížů po restaurování a 3. setkání rodáků. Hlavním celebrantem mše svaté za živé a zemřelé občany a rodáky obce byl Mons. Josef Nuzík — generální vikář olomoucké arcidiecéze.

 
     Byl jsem hrdý na to, že mezi čelními prapory mohl figurovat prapor moravský (posílám několik snímků z těchto slav­nostních chvil). Rodáci se sjeli z celé republiky, ale nikomu nebylo třeba vysvětlovat, o jaký prapor se jedná. Podvědomí našich občanů i rodáků o sounáležitosti k našemu regionu a potažmo k Moravě jako takové je jednoznačné. Já sám jsem patriot své obce a velkého daru, který jsem od svých rodičů dostal — horáckého nářečí.
 

Přeji MNO hodně zdaru a úspěchů.

Josef Mikulka

 
 
 
P. S. — o naší obci se více dozvíte na našich stránkách www.rakuvka.cz.
 
 
 
18. 8. 2014 | Vážený pane starosto, děkuji za Váš krásný dopis. To co píšete, mi dělá velkou radost. Díky lidem jako jste Vy, nebudou Morava a její tradice a historie nikdy zapomenuty.
 

S pozdravem

Ing. Jaroslav Krábek

 

předseda Moravské národní obce

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

2 odpovědi na “RAKŮVKA – Chlubíme se…”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *