Putování Moravou – Pochod přírodním parkem Sovinecko

Vážení přátelé, obec Dlouhá Loučka pořádá v sobotu 16. května 2015 již 13. ročník turistického pochodu Přírodním parkem Sovinecko. Trasa pochodu nás zavede do překrásné a zachovalé přírody přírodního parku Sovinecko, pohoří Nízkého Jeseníku a naší země Moravy. Podle zvolené trasy máte možnost navštívit ta nejzajímavější místa tohoto regionu. Každého jistě zaujmou horské osady Karlov, Valšovský Důl, Rešov či Ruda, středověký mohutně opevněný hrad Sovinec se svojí bohatou histo­rií, kaňon říčky Huntavy s kaskádou Rešovských vodopádů nebo široký vrchol Křížo­vého vrchu se sousoším Malé Kalvárie a křížovou cestou se 14 zastaveními jež le­mují výstupovou trasu.

     Za pozornost jistě stojí také samotná obec Dlouhá Loučka. Tato rozlehlá dědina na severním okraji Hornomorav­ského úvalu se jako jedna z vůbec prvních obcí zapojila do iniciativy Moravské národní obce nazvané „Za vyvěšování moravské vlajky“. Tato úspěšná spolupráce s našim spolkem pokračuje již šestým rokem a neustále se prohlubuje. Není bez zajímavosti, že moravská bikolóra (tehdy ještě bez zemského znaku) na zdejší radnici zavlála již dva roky před zahájením samotné vlajkové výzvy.
     Vážení členové a příznivci Moravské národní obce, sejdeme se v 8.00 hodin u obecního úřadu obce Dlouhá Loučka. Společně pak dojdeme na start tohoto turistického pochodu, který bude na rozcestí v horní části vsi. Vítány jsou mo­ravské symboly a propagační předměty, jako například trička s moravskou orlicí, moravské vlajky, moravské placky atd. Délku naší trasy si demokraticky zvolíme po poradě všech účastníků a s ohledem na jejich fyzické předpoklady a výkon­nost. Kromě pláštěnky, batohu a pevné obuvi si nezapomeňte vzít s sebou také dobrou náladu.
     Na vaší účast se těší členové místního sdružení MNO Uničovsko a regionu MNO Haná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *