HEVLÍN – Odhalení značky informující o průběhu hranice Moravy

Ve středu 13. května 2015 v 10.00 hod. dopoledne se na státním přechodu Hevlín — Laa an der Thaya, na silnici 415, uskuteční instalace a slavnostní odhalení infor­mativní značky „Historická hranice Moravy“. Instalace proběhne v rámci iniciativy Vyznačíme spolku Moravská národní obec. Cílem této iniciativy je pomocí informa­tivních značek upozornit projíždějící účastníky dopravního provozu na průběh histo­rické hranice Moravy. Jedná se o první podobnou značku vztyčenou na Znojemsku na hranicích Dolních Rakous a Moravy. Další dvě takové značky byly již v lednu 2015 instalovány nedaleko Olešnice na Blanensku na hranici Čech a Moravy.

 
     Instalaci značky bude přítomen člen Moravské národní obce, odborné sekce Moravská hranice, odpovědný za inicia­tivu „Vyznačíme“, Ondřej Mlejnek, dále starosta obce Hevlín Antonín Pichanič, místostarosta obce Hevlín Jiří Dohnal a předseda strany Moravané Ondřej Hýsek, kteří instalaci značky umožnili. Parkování účastníků je možné na parkovišti u obchodního komplexu 3 Krone. Po slavnostním odhalení nové značky bude následovat prohlídka blízkého Casina Laa s občerstvením.
 
Kontakty
 
Ondřej Mlejnek | Moravská národní obec | mobil: 608 680 261 | e-mail: mlejnek.o@seznam.cz
Jiří Dohnal | Moravané | mobil: 724 183 483 | e-mail: dohnal.hevlin@seznam.cz
 
 
 

3 odpovědi na “HEVLÍN – Odhalení značky informující o průběhu hranice Moravy”

  1. Vynikající! Jen tak dál a víc takových aktivit ať nová moravská obroda vstoupí do podvědomí mladé generace! Neodsuzujme ale ty, kdo se stydí za svůj původ, za svou zem a vlast a doposud se bojí vyjádřit své vnitřní moravské cítění. Všichni jsme pod neustálou mediálně-propagandistickou palbou „čeství“ a záleží na každém jednotlivci, kdy ve svém srdci přetrhne tyto okovy duševního otroctví a přestane skákat, jak káže dav. Mým domovem není země Česká, mým krásným domovem je Morava!

  2. Skvělá věc, mnohé díky za tento počin. Teď by se to mohlo zkusit i u nás na Šumpersku – sousedíme tu s Polskem. Jestli se nemýlím, na Staroměstsku má strana Moravané starostu a další zastupitele, snad by se s tím dalo něco dělat. Kdyby byl zájem, mohl bych se nějak přidat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *