BUDIŠOV NAD BUDIŠOVKOU – Reportáž ze soutěže Moravská trojka

S odstupem několika dnů můžeme uzavřít hodnocení letošního ročníku. Dá se říci, že letos vše vyšlo. Počasí bylo pěkné, účast byla vyšší, nežli jsme očekávali. Tento již šestý ročník sportovně střelecké soutěže má již svou tradici a určitě v ní hod­láme pokračovat. Název této sportovní soutěže vychází z propozic. Propozice stano­vují technickou specifikaci zbraní a střeliva, způsobu průběhu soutěže, hodnocení a další. V našem případě u této soutěže se jedná o střelbu ze tří kategorií zbraní, a to ještě třikrát. Základem našich soutěží je jednoznačnost respektování všech pra­videl a tomu je podřízen celý průběh. Můžeme však konstatovat, že všichni účast­níci ve vlastním zájmu jsou již naučeni reagovat dle pokynů řídících střelby.

     Ráno po prezentaci bylo pro všechny účastníky na postavené soutěžní trati provedeno seznámení s možností dotazů a upřesnění, jak například při závadě, možnost opakování i způsob zápisu. Postup střelby na papírové a sklopné terče. Na každý terč musí být vystřelena jedna mířená rána, tedy pět výstřelů z malorážní pistole, pak pět z malorážní pušky a posledních pět z velkorážní krátké. Start úlohy a povel ke střelbě po pípnutí timeru. Ukončení poslední ránou, pak kontrola vybití, k terčům, kontrola a zápis výsledků, zalepení a postavení terčů. Příprava na další kolo. Průběžné počí­tání výsledků tj. koeficientu kdy počet nastřílených bodů se dělí časem. Soutěžícím se započítávají dva lepší a ty se sečtou. Nejlepší výsledek v jednom kole 139 bodů děleno časem 26.77 koef. 5.192. K tomu ještě ve třetím kole přidal 132 bodů v čase 26.01 koef. 5.074 celkem koef. 10.266. Tento výsledek vítěze je 100% a výsledky dalších se tímto dělí a zaokrouhluje na celá procenta dolů.
     Vítězem se stal již čtvrtým rokem za sebou Jaromír Vojkůvka, druhý Antonín Kopečný (oba AVZO Odry), třetí Tomáš Růžička; další Pavel Opletal st., Josef Růžička, Stanislav Stuchlík, Pavel Opletal ml. (všichni AVZO Budišov nad Budi­šovkou); dále Milan Hanák, Antonín Humplík, Václav Bičan (Odry), Walter Müller, Radek Čeněk Sedlák, Gabriel Havelka (za Budišov), Jaroslav Hikl, Tomáš Hikl (z Čeladné), Karel Brendl, Karel Sedlák a Táňa Valová (za Budišov nad Budišov­kou). Ukončení soutěže při slavnostním nastoupení bylo také poděkováním všem účastníkům za aktivní účast, tzn. za spolupráci při všech činnostech v průběhu soutěže, za spolupráci v dobré náladě a také za striktní dodržování kontrol a celého pohybu při akci. Všichni zúčastnění obdrželi diplom, věcnou cenu a první tři poháry se štítkem. Díky sponzorům Linaset Budišov nad Budišovkou, SVČ Budišov nad Budišovkou, KB Vítkov, CZ Uherský Brod a BOIS Opava. Akce se usku­tečnila 8. května 2016.
 

Pro Budišovský zpravodaj připravil

Pavel Opletal st.

 

AVZO Budišov nad Budišovkou

 
 
 
Fotogalerie
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *