Putování Moravou – Pochod přírodním parkem Sovinecko

Vážení přátelé, Moravanky a Moravané, stejně jako v předchozích letech si Vás do­volujeme srdečně pozvat v sobotu 21. května 2016 do Dlouhé Loučky na již tradič­ní, 14 ročník dálkového Pochodu přírodním parkem Sovinecko. Náš spolek Morav­ská národní obec s touto rozlehlou obcí (ležící na severním okraji Hornomoravského úvalu) již sedmým rokem spolupracuje při propagaci Moravy a přirozeného mora­vanství, a to především prostřednictvím iniciativy nazvané „Za vyvěšování morav­ské vlajky“. Také z tohoto důvodu jsme se rozhodli i letos organizačně zajistit účast členů a příznivců regionu MNO Haná na tomto turistickém pochodu.

 
     Tato obecní akce nás zavede do překrásné a zachovalé krajiny pohoří Nízkého Jeseníku. Během pochodu můžeme ob­divovat rozkvetlé louky a pastviny, zdravé lesní společenství rostlin i živočichů, čisté říčky, horské osady, historické pa­mětihodnosti a zvlněnou krajinu této unikátní části naší rodné země Moravy. Start pochodu je v Dlouhé Loučce na roz­cestí od 7.00 do 10.00 hodin. Startovné: dospělí 30,- Kč, děti 10,- Kč.
 




 
Trasa A (30 km)
 
DLOUHÁ LOUČKA — KARLOV — SOVINEC — REŠOVSKÉ VODOPÁDY — KŘÍŽOVÝ VRCH — DLOUHÁ LOUČKA
 
Trasa B (25 km)
 
DLOUHÁ LOUČKA — REŠOV — REŠOVSKÉ VODOPÁDY — KŘÍŽOVÝ VRCH — DLOUHÁ LOUČKA
 
Trasa C (15 km)
 
DLOUHÁ LOUČKA — KARLOV — SOVINEC — DLOUHÁ LOUČKA
 
Trasa D (10 km)
 
NOVÁ, LEHČÍ TRASA NA SOVINEC
 




 
     Členové a příznivci Moravské národní obce se sejdou v 8.00 hodin před budovou radnice v Dlouhé Loučce. Společně se pak vydáme na start pochodu. Délku naší trasy stanovíme s ohledem na možnosti a kondici účastníků. Vítány jsou moravské vlajky a další moravské symboly. Nezapomeňte si s sebou vzít pláštěnku, pevnou obuv a především dobrou náladu. Budeme se těšit na Vaši účast.
 
KONTAKT
 
Stanislav Blažek
mobil: 736 252 687
e-mail: blazek@zamoravu.eu
 
Pavel Lolek
mobil: 723 232 052
e-mail: panpajalolku@seznam.cz
 
 
 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *