VELKÁ JAVOŘINA – Setkání Moravanů a Slováků 2016

V neděli 31. července 2016 se v přírodním amfiteátru nedaleko vrcholu (vysílače) Velké Javořiny (970 m n. m.), nejvyšší hoře Bílých Karpat, uskuteční tradiční, XXIV. Slavnosti bratrství Čechů a Slováků. Od 9.00 do 16.00 hodin se můžete těšit na bohatou mozaiku folklóru. Je vhodné mít u sebe eura (stánky, občerstvení). Auto­busová doprava ZDARMA.
Upozorňujeme, že do roku 1948 se událost nazývala „Přátelská schůzka Moravanů a Slo­váků“. Akci proto v posledních letech hojně navštěvují uvědomělí Moravané se žluto-červenými vlajkami z celé Moravy. V minulosti vítal organizátory vtipný tran­sparent „Moravané zdraví slavnosti Čechů a Slováků“.

3 odpovědi na “VELKÁ JAVOŘINA – Setkání Moravanů a Slováků 2016”

  1. Dobrý den,na regionální tv o této akci byla reportáž,ovsem v titulcích běžících dole v liště nebyla o moravacich zmínka.Tam bylo uvedeno,ze se jedná o setkání Cechu a Slováků! Chtěla jsem napsat do redakce,ale jediný kontakt na webu je do Prahy a ne do jednotlivých regionálních televizí.Tak jsem to vzdala,protoze bych zřejmě byla narcena z nějakého „izmu“.

  2. Milá Helenko,
    jako provozovatel MIKAM.cz ve kterém se snažíme o moravské zpravodajství moc dobře vím o čem píšeš.
    Proto ani MIKAN o té události neinformoval což je škoda.Nepřevezmu článek který se neslučuje s naším kodexem.Velice moc potřebujeme dopisovatele z podobných akcí ať nemusíme přebírat články od jiných.
    Boužel i ČTK chce za články zaplatit a na to my kteří to dělají jen z nadšení nemáme.A to jsme i napadáni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *