OSOBNOST MORAVY 2017 – Zahájení druhého ročníku

Vážení příznivci Moravy, vážené Moravanky a Moravané,

s radostí oznamujeme zahájení druhého ročníku ankety Osobnost Moravy.

Tak jako minulý rok, i nyní hledáme známou či neznámou moravskou osobnost, jejíž činnost si zaslouží ocenění. Znáte někoho takového? Pokud ano, neváhejte se s námi zapojit do hledání v této ojedinělé anketě a zašlete nám svůj návrh. Každý má možnost se podílet na rozhodování, kdo se stane Osobností Moravy pro rok 2017.
 
 

Pravidla ankety:



  • Termín ukončení sběru nominací: 19. červen 2017. Do té doby je možné posílat své návrhy na adresu osobnost@zamoravu.eu či FB stránku „Osobnost Moravy. Není třeba získávat souhlas s nominací ze strany nominovaného, to učiní komise — nicméně je otevřena možnost získat souhlas s předstihem, o čemž je třeba informovat komisi.
  • Od 1. července do 18. prosince (12:00) bude otevřena hlasovací anketa. Po uzavření se vyhlásí jméno vítěze — Osobnosti Moravy 2017, na stránkách Moravské národní obce.
  • Na závěr bychom rádi vyzvali všechny, kteří již vyjádřili nebo vyjádří podporu letošnímu ročníku Osobnosti Moravy, aby se nebáli posílat své nominace. Žádná z nich není špatná. Naopak, chceme-li, aby tato ojedinělá událost byla skutečně důstojná, je třeba, aby stejně důstojný byl výběr kandidátů, včetně jejich počtu. Věříme, že Morava má svých osobností, známých či méně známých, dostatek.

Sledujte nás na:

Stránky Moravské národní obce: https://zamoravu.eu/osobnost-moravy/
Facebook: Osobnost Moravy

8 odpovědí na “OSOBNOST MORAVY 2017 – Zahájení druhého ročníku”

  1. Za mě určitě
    Jiří Pavlica a in memoriam by si to určitě zasloužil i Ladislav Lakomý.

  2. Pane Martine, děkujeme za návrh. Určitě pana Jiřího Pavlicu oslovíme se žádostí o souhlas s jeho nominací na cenu Osobnost Moravy.

  3. Myslím, že by bylo dobré nějakým způsobem ocenit zesnulou Jarmilu Šulákovou.

  4. Přeju dobrý den,
    budou do ankety zahrnuti i nežijící lidé? Možná by stálo za to zřídit i paralelní anketu „Osobnost Moravy in memoriam“ (viz mail pana Martina). V tom případě bych navrhoval Karla Kryla. Z těch žijících bych navrhoval pana ing. Stanislava Juránka.

    S přátelským pozdravem

    Milan Havlíček

  5. Pane Milane Havlíčku, anketa se snaží vyzvednout žijící osobnosti naší rodné země. Naším záměrem je poukázat na významné Moravanky a Moravany z nejrůznějších oborů lidské činnosti a tvořivosti, kteří svým dílem přispívají k dobrému jménu Moravy. Není však vyloučeno, že v budoucnosti může vzniknout nová iniciativa, která se bude právě velkým osobnostem moravské minulosti a historie věnovat. Budeme rádi, pokud se Vy nebo další dobrovolníci aktivně zapojí do činnosti našeho spolku Moravská národní obec. Každý, kdo projeví poctivý zájem, je mezi námi vítán. Můžete se tak podílet na realizaci vašich návrhů.

  6. Ještě před pár lety bych navrhl prof. Jana Kellera, ale zjistil jsem, že některé jeho názory jsou neudržitelné, přiliš mnoho dobra, vede k tomu stavu, jaký dnes mají ve Švédsku a Francii. Olda74 měl pravdu. Navrhuji tedy raději Karla Engliše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *