Osobnost Moravy 2017 – 8 nominací, zájem médií

Vážení příznivci ankety Osobnost Moravy 2017,
 
počet nominací se rozrostl na nynějších osm. Děkujeme Vám za Váš zájem a spolupráci. Anketa Osobnost Moravy 2017 nepostrádá zájem médií (viz níže). Velice nás těší, že můžeme vedle posledně uvedených nominací zveřejnit dalších čtyři nová zvučná jména:

 
 
Miroslav Koutek
 
Pan Miroslav Koutek je předseda představenstva a emeritní sládek pivovaru Litovel a zakladatel Muzea pivovarnictví. Jako mladý sládek, před 35 lety, se pan Koutek zasloužil o vytvoření receptury a uvedení na trh dnes nejoblíbenějšího litovelského piva s krásným názvem MORAVAN.
 
Petr Herzig Dubický
 
Tento svobodný malíř a moravský patriot zachycuje prostřednictvím různých technik (akryl, olej a pastel) ve svých dílech krásu moravské krajiny, především pak Hané, lidových tradic a také portréty významných, ale i zcela prostých lidí.
 
doc. JUDr. Jiří Bílý, Ph.D.
 
Vysokoškolský pedagog, právník, politik, Moravský rytíř a patriot. Jako právní teoretik se zaměřuje především na otázky recepce římského práva, pomocných věd historických, právní archeologii a dějiny moravského práva. V roce 2003 vydal obsáhlou monografii IUS MONTIUM. Právo moravských vinohradních hor I – III.
V roce 1992 se pan Jiří Bílý stal poslancem České národní rady, kde reprezentoval Hnutí za samosprávnou demokracii – Společnost pro Moravu a Slezsko a v letech 1993 až 1996 pak zasedal v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.
 
doc. Břetislav Rychlík
 
Břetislav Rychlík je významný moravský režisér, herec, scenárista, publicista a vysokoškolský pedagog. V 80. letech tento moravský umělec debutoval ve Slováckém divadle, následovalo angažmá v brněnském HaDivadle. Vyučuje na divadelní fakultě JAMU v Brně V posledních letech se již nevěnuje herectví, ale zaměřuje se převážně na filmovou dokumentární tvorbu. Natočil více než tři sta dokumentů. Obdržel mnoho ocenění a to nejen u nás, ale také v zahraničí, například v Moskvě, Krakově nebo Varšavě. Pravidelně režíruje autorské pořady pro folklórní festivaly (Strážnice, Slovácký rok Kyjov, Horňácké slavnosti).
 
 
Anketa Osobnost Moravy 2017 neušla pozornosti médií, konkrétně Českého rozhlasu Pardubice, kde o anketě informoval v rámci jednoho z pořadů jednatel s osobnostmi a kontaktní osoba Stanislav Blažek (odkaz zde: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3866302).
 
 
Stránky Moravské národní obce: https://zamoravu.eu/osobnost-moravy/
Facebook: Osobnost Moravy

4 odpovědi na “Osobnost Moravy 2017 – 8 nominací, zájem médií”

  1. Jelikož nepoužívám facebook (pouze twitter), využiji tento prostor pro odpověď p. Datlofu Datlovovi, proč navrhuji Břetislava Rychlíka jako Osobnost Moravy 2017: Celým svým dosavadním životem a dílem je to Moravan, nebojím se napsat zemitý slovácký Moravan, který má široký rozhled a dokonce se nebojím ho přirovnat k jinému moravskému velikánovi Františku Palackému: Jsem Čech rodu moravského … Nálepky, které jste mu udělil, jsou nedůstojné a nehodné velikosti páně Rychlíka a jeho širokého tvůrčího i životního záběru. Uvidíme v hlasování, kdo z nás dvou byl blíže realitě. Každopádně je váš názor důkazem rozmanitých náhledů na nominované osobnosti. Jenom kdyby to šlo bez osobních invektiv, vždyť je to přece anketa, která má upozornit a ocenit osobnosti, které dělají něco víc, něco jinak a zajímavě, i když jdou občas proti proudu. Jejich moravská stopa je nesmazatelná, i když si o tom někteří jiní myslíte opak.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *