Putování Moravou – Novoroční výstup na Bradlo

Vážení přátelé turistiky a dalekých výhledů, Moravanky a Moravané,
místní sdružení MNO Uničovsko za podpory regionu MNO Haná pořádá již tradičně pro všechny své příznivce akci z celoroční série Putování Moravou Novoroční setkání moravských patriotů na Bradle

Sejdeme se tedy 1. ledna 2018 od 9:00 do 12:00 hodin na skalnatém vrcholu Bradla, které je nejvyšším bodem Úsovské vrchoviny. Bradlo (600 m n.m.) nás za vynaložené úsilí při výstupu odmění kruhovým výhledem na strmé srázy Hrubého Jeseníku, oblé kopce pohoří Nízkého Jeseníku a při pohledu na jih a jihozápad budete moci spatřit rovinatou krajinu Uničovské tabule a úrodné Hané. Výstup je možný ze železničních zastávek Nová Hradečná  nebo Libina (trať Olomouc – Šumperk). Další možností je autem dojet do některé z dalších okolních obcí jako je Lipinka, Kamenná či Rohle.

Pět důvodů proč přijít mezi nás :

  1. Uděláte něco pro zdraví a dobrou kondici
  2. Uvidíte krásnou přírodu
  3. Poznáte nové lidi, kterým není lhostejný osud naší země Moravy
  4. Odnesete si domů silné a nezapomenutelné zážitky
  5. Jistě rádi ochutnáte archivní, ale také letos vypálené vzorky naší moravské slivovice

Nezapomeňte si doma teplé oblečení, pevnou obuv a především dobrou náladu. Vítány jsou moravské vlajky a další symboly naší rodné země.

Na Vaši účast se těší pořadatelé.

Kontakty:

Stanislav Blažek
blazek@zamoravu.eu
Tel: 736 252 687

Pavel Lolek
panpajalolku@seznam.cz
Tel: 723 232 052

Jedna odpověď na “Putování Moravou – Novoroční výstup na Bradlo”

  1. Vážení přátelé, nejvýhodnější výstupová trasa na vrchol Bradla je momentálně ze železniční zastávky v obci Libina ležící na trati Olomouc – Šumperk. Odtud vás na vrchol spolehlivě dovede modrá turistická značka. Cesta z Nové Hradečné je díky současnému počasí a probíhající těžbě dřeva značně rozrytá a rozbahněná . Možný je také výstup z obce Lipinka.
    My pořadatelé se budeme těšit na vaši hojnou účast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *