NOMINACE NA OSOBNOST MORAVY 2020 – LADISLAV VĚTVIČKA

Vážení příznivci Moravy a iniciativy „Osobnost Moravy“, není to tak dávno, co jsme vás na internetových stránkách Moravské národní obce informovali o zahájení 5. ročníku této ankety. A už dnes vám chceme představit první nominovanou osobnost, kterou je svérázná postava ostravského regionu, pan LADISLAV VĚTVIČKA.  Jeho svébytné texty, kresby, fotografie, hudba, divadelní i filmové scénáře a další a další aktivity si již více než dvacet let nacházejí své fanoušky nejen v Ostravě, po celé Moravě a Slezsku, ale i v Čechách a okolních státech, speciálně v Polsku a na Slovensku. Veřejnosti je znám převážně jako šestinásobný zlatý bloger roku a autor aktuálních postřehů a blogů na serveru iDNES, kde jeho texty přesáhly hranici 10 milionového zájmu čtenářů. Ladislav Větvička je také autorem deseti knih: „Ostravaci sobě“, „Mamulovy děti“, „Tajemství bohatých Ostravaku“, „Osudové setkání 1913“, „Některe baby su všecky stejne“, „Šifry Ladika Větvičky I, II a III“, „Helmut“ a „Okolo Rakuska“

Díky těmto skutečnostem se už v roce 2017 stal laureátem Krameriovy ceny za nezávislou internetovou publicistiku. Ve svém díle využívá lašského dialektu a slangu, ale neomezuje se jen na dění v ostravském regionu. Právě naopak. Ostrava je pro něj domovským místem. Místem, odkud čerpá svůj sarkasmus a černý humor a vyráží na spanilé jízdy po našich zemích i daleko za obzor střední Evropy, aby vám o nich s humorem sobě vlastním povyprávěl na stránkách svého blogu.

My, členové organizačního týmu, máme velkou radost, že pan Ladislav Větvička souhlasil s naší nabídkou na nominaci v anketě Osobnost Moravy 2020. Děkujeme.

Vážení přátelé, pokud ve svém okolí znáte významného člověka, Moravanku či Moravana, zkrátka osobnost, která vyniká v některém oboru natolik, že si zaslouží nominaci na cenu „Osobnost Moravy“, pak neváhejte a informujte nás například zde nebo na facebookových stránkách iniciativy: Osobnost Moravy na facebooku Těšíme se na vaše podněty a návrhy osobností.

Za organizační tým iniciativy „Osobnost Moravy“
Stanislav Blažek
kontaktní osoba a jednatel iniciativy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *