BRNO – Minireportáž ze setkání MNO

Setkání MNO

Dne 12. 8. 2010 proběhlo pravidelné Setkání členů a příznivců Moravské národní obce, o. s. Rozkliknutím „více“ zobrazíte podrobnosti a fotografie.


 
 
Setkání MNO 12. 8. 2010
Mladí členové Výkonného vedení MNO přítomné informovali o protestních akcích za zachování Muchovy Slovanské epopeje v Moravském Krumlově, které zorganizovali místní studenti.
 
 
Setkání MNO 12. 8. 2010
Vladimír Novotný, místopředseda MNO, účastníky informoval o novinkách v moravském hnutí, přípravě 2. ročníku nepolitické iniciativy MNO „Za vyvěšování moravské zemské vlajky“ na radnicích a plánovaném setkání aktivistů této iniciativy. Dále pak o fotosoutěži MNO a případné spolupráci se Slovenským hnutím obrody (SHO).
 
 
Setkání MNO 12. 8. 2010
Libor Žák, zástupce Moravského národního kongresu m. s. Brno-Medlánky, poreferoval o přípravách Dne Za Moravu (25. 9. 2010), tj. které slovácké soubory na tuto akci přijedou a o pohoštění na Moravském náměstí.
 
 
Setkání MNO 12. 8. 2010
Luděk Poláček, tajemník MNO, účastníkům Setkání sdělil další podrobnosti o Dni Za Moravu, jako např., že ÚMČ BRNO-STŘED povolil MNO vstup na náměstí Svobody i přes to, že zde bude probíhat městská slavnost. Dále nás obeznámil o zřízení bankovního účtu MNO.
 
 
Setkání MNO 12. 8. 2010
Jaroslav Krábek, předseda MNO, v rámci tématické besedy probral situaci v promoravských aktivitách, do které vstupují nové politické a občanské subjekty. Následně byl rozebrán vztah MNO k těmto subjektům.
 
 
Setkání MNO 12. 8. 2010
Karel Švec, místopředseda MNO, rozebral různé organizační záležitosti MNO a Dne Za Moravu.
 

Další informace ze Setkání

K vlajkové výzvě MNO se připojila MČ BRNO-LÍŠEŇ. Nejvzdálenějším účastníkem byl mladý příznivec z Prostějova. Byli vylosováni soutěžící ve fotosoutěži MNO o DVD a udělena speciální cena Výkonného vedení MNO.
 
Příští Setkání proběhne 9. 9. 2010.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *