UNIČOV – Na Cyrila a Metoděje do muzeí za poloviční vstupné

Dne 5. července 2012 budou muzejní expozice města Uničova přístupné za poloviční vstupné. Moravskou národní obec o tom informoval starosta města Mgr. Dalibor Horák. Jednání ohledně expozic a vyvěšení moravské vlajky vedl Stanislav Blažek, regionální zmocněnec vlajkové iniciativy a předseda Oblastního sdružení Haná.
 
 
 
 

 
 
 

Seznam muzeí

 
 
 
Muzeum U Vodní branky
Olomoucká 322
 
Stálá expozice zaměřená na dějiny královského města Uničova, především na archeologické nálezy a na rozvoj spolkové činnosti v 19. století. V přízemí se nachází instalace „pracovny uničovských starostů“ včetně galerie portrétů prvních mužů města.
 
 
 
Expozice k dějinám řádu minoritů
Haškova 217
 
Expozice k dějinám řádu minoritů je instalována ve spojovacím prostoru mezi někdejší sakristií kostela Povýšení sv. Kříže a křížovou chodbou přilehlého kláštera. Návštěvníky prostřednictvím exponátů, textových panelů, interaktivních prvků a hudebních nahrávek seznamuje s dějinami kostela, kláštera i samotného řádu minoritů.
 
 
 
Šatlava | muzeum vězeňství
Příční 205
 
Uničovská Šatlava vznikla v průběhu 2. poloviny 16. století. Dnes svému původnímu účelu již neslouží, ale zato nabízí unikátní zážitek v podobě prohlídky dochovaných prostor městského vězení, které fungovalo až do roku 1945. Návštěvníci se seznámí s vývojem práva v Uničově, nejstarší dochovanou městskou listinou na našem území, mučicími nástroji nebo si prohlédnou dochované malby a nápisy v jednotlivých celách, jejichž prostřednictvím k nám přes propast věků promlouvají bývalí vězňové.
 
 
 
Městská radnice
Masarykovo náměstí
 
V půdních prostorách se nachází expozice stavebního vývoje radniční budovy. Možnost vyhlídky z radniční věže.
 
 
 

Zpřístupnění muzejních expozic

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *