BRNO – Moravský kulatý stůl – 4. jednání promoravských organizací

Dne 18. října 2012 se v Brně uskutečnilo 4. zasedání Moravského kulatého stolu (MKS), kde se sešli čelní představitelé všech promoravsky orientovaných demokratických subjektů. Moravskou národní obec zde zastupoval Vladimír Novotný, místopředseda MNO, zodpovědný za Iniciativy a vnější spolupráce. Při těchto jednáních je zcela jasně vidět, že moravské hnutí již není roztříštěné a že v něm není řevnivost, jak tomu bylo zvykem od 90. let 20. století. U zásadních záležitostí panuje jednota (například na moravskou žluto-červenou vlajku) a konstruktivní spolupráce. Jednotliví zástupci se mimo jiné shodli na tom, že se sílícím moravským hnutím je pravděpodobné, že MKS se do budoucna rozšíří o další subjekty.

 
     Pro MKS můžeme bez nadsázky použít staré motto moravských stavů, kterým symbolicky vyjadřovali jednotu Moravy na moravských mincích: UNIO TE STANTE VIREBO — STOJÍŠ-LI SE MNOU, BUDU SILNÝ.

3 odpovědi na “BRNO – Moravský kulatý stůl – 4. jednání promoravských organizací”

  1. Kde se dovím jaké body se probírali u kulatého stolu.
    Též k jakému závěru a usnesení došlo ???

    Zde se píše jen informativní oznámení,že proběhl další kulatý stůl.
    Konkrétní informace NIKOLIV :-(((

  2. Co se týče informací ohledně setkání Moravského kulatého stolu, jistě Vám odpoví Vladimír Novotný, místopředseda MNO za Iniciativy a vnější spolupráce, který se akce osobně zúčastnil: novotny@zamoravu.eu

  3. Já si myslím,že kdo bude informace hledat určitě se k nim dostane.Důležité je ale meritum této krátké nicméně důležité zprávy,totiž že začíná panovat určitá jednota v moravském hnutí.Držme při sobě,na jakékoliv dohadování je času dost až tady bude samosprávná a svébytná Morava.Pak se můžem hádat o podrobnosti,to je zdravé.A pak se můžem hádat i se sousedícími Čechami. Pak už to snad ustojíme.To máte jako v manželství – ze dvou hlav se musí stát jedna.Do té doby každý trochu slevme a mějme před sebou jen jeden cíl – samosprávnou Moravu.
    Viktor Dubský Šumperk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *