Vánoční přání a PF 2013

Vážení členové a příznivci Moravské národní obce! Dovolte mi, abych Vám jako každý rok poděkoval za práci pro Moravu, podporu Moravské národní obce, popřál klidné prožití vánočních svátků v kruhu rodiny a do nového roku 2013 hodně štěstí, zdraví a spokojenosti.
Současně bych rád využil svátečního času k chvilce zamyšlení. Uplynulý rok přinesl mnoho událostí a zvratů nejen u nás, ale i v Evropě a ve světě. Veřejná atmosféra není rozhodně přátelská a optimistická. Svým dílem k tomu přispívají i sdělovací prostředky, které píší především o všem špatném, katastrofickém a podporují atmosféru negace a pocitu, že vše jde špatným směrem.

 
     Dnešní doba není lehká. Při srovnání s těmi, co opravdu trpí nouzí, žijí ve válkách a násilí, měli bychom být vděčni za to, co máme. Za možnost prožít vánoční svátky v klidu s rodinou a přáteli. Pokusme se proto tento duchovní čas využít i k zamyšlení, jak učinit náš svět lepší a příjemnější k žití. Nehledat jen chyby a viny u druhých, ale pokusit se najít rezervy každý sám v sobě.
O tom, že lze věci posouvat kupředu, svědčí i úspěchy, které Moravská národní obec a celé moravské hnutí dosáhlo za uplynulý rok. Z úst malověrných je někdy slyšet zoufání, že to či ono není nebo nejde. Kdo však sleduje naši práci, vidí reálný posun na cestě k návratu Moravy na místo, které jí náleží. Naše cesta je dlouhá a práce dlouhodobá. Pokud vytrváme, cíle jistě dosáhneme. Jsem přesvědčen, že na výsledky naší práce můžeme být právem hrdi. Nezastaví nás články bulvárních novinářů ani pomluvy závistivců. Jako jde karavana pouští ke svému cíli a nehledí na šakaly vyjící v dunách, i my v klidu půjdeme za svým cílem.
K tomu přeji nám všem hodně sil a Moravě šťastnou budoucnost.
 

Ing. Jaroslav Krábek

 

předseda Moravské národní obce

4 odpovědi na “Vánoční přání a PF 2013”

  1. Vážený pane předsedo,

    děkuji za Vaše přání i pravdivá slova. Napsal jste to velmi pěkně.
    Také já Vám chci poděkovat za Vaši obětavou práci při naplňování vizí a cílů našeho občanského sdružení Moravská národní obec. Je Vaší nespornou zásluhou, že je naše moravské hnutí na vzestupu a hlavně v poslední době zaznamenává mnoho cenných úspěchů.
    Také já bych Vám a všem ostatním Moravanům rád popřál krásné požehnané Vánoce a mnoho štěstí, zdraví a životního elánu v roce 2013.

    Stanislav Blažek

  2. Moravo, Moravanky a Moravané, tož všecko nej do 13 teho roka a sláva Moravě.

  3. Pan předseda to opět pěkně a především pravdivě zhodnotil. Myslím, že MNO odvádí dobrou práci, a že se „karta obrací“. Je neuvěřitelné, že se byla schopna zformovat v MNO a kolem ní tak pracovitá skupina lidí. Klobouk dolů….přeji panu předsedovi a všem členům i příznivcům MNO a MORAVY vše nej….:-)

  4. Děkuji panu předsedovi za hezká a pravdivá slova a vám všem i za sebe přeju všecko nejlepší do nového roku!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *