BUDIŠOV NAD BUDIŠOVKOU – Reportáž ze soutěže Moravská trojka

Budišovská organizace AVZO si v kalendáři svých soutěží již opakovaně umístila na státní svátek 8. května 2015 svoji specifickou střeleckou soutěž ze tří zbraní. Letos to byl již pátý ročník. Dynamická střelecká soutěž, která kombinuje úspěšné zásahy dělené dosaženým časem se pak přepočítává na %. Výchozích 100 % je vý­sledný koeficient vítěze, ostatní se dle toho přepočtou na celá procenta zaokrou­hleno dolů, protože pouze vítěz může být 100%. Propozice soutěže určují pořadí a způsob střelby a zvláště pak dodržování bezpečnosti a kontroly včetně zodpověd­nosti k vydávání pokynů v průběhu jednotlivých kol.

 
     Ráno po prezentaci účastníků s podepsáním o poučení, kdy všichni účastníci obdrželi čepice a přívěsky CZ UB, jsme se na památku nechali vyfotografovat. Následovalo poučení o průběhu střeleb a bezpečnosti pohybu na střelnici, vždy až po kontrole a na pokyn řídícího střelby. Soutěže se zúčastnilo 13 účastníků z toho 5 hostů. Po skončení většinou všichni víme jak to dokázat příště lépe. Máme na to zase rok a 8.5.2016 toho možná využijeme – pěkná teorie.
 
Výsledky
 
1. Jaromír Vojkůvka, AVZO Odry
2. Martin Duroň, AVZO Budišov n. B.
3. Stanislav Stuchlík, AVZO Budišov n. B.
4. Pavel Opletal ml., AVZO Budišov n. B.
5. Gabriel Havelka, AVZO Budišov n. B.
6. Pavel Opletal st., AVZO Budišov n. B.
7. Jaroslav Opletal, ASK Stará Boleslav
8. Antonín Humplík, AVZO Odry
9. Lucie Valentová, AVZO Budišov n. B.
10. Václav Bičan, AVZO Odry
11. Táňa Valová, AVZO Budišov n. B.
12. Josef Růžička, AVZO Budišov n. B.
13. Jiří Růžička, Čeladná
 
     Na ukončení všichni účastníci obdrželi věcné dárky na připomínku dnešního dne od sponzorů Linaset Budišov n. B., KB Vítkov, Tichánek Zálesí, Morkes Husqarna a naše AVZO Budišov n. B. Na rozloučenou byli ještě všichni pozváni na další již opakovanou soutěž na Den Moravy 5. července na Moravský duel. Zájemcům bylo doporučeno se předem ohlásit, Pro turnajový způsob je únosný počet do 20 zúčastněných.
 

Pavel Opletal st.

 

AVZO Budišov n. B.

 
 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *