V Hodoníně po 97 letech oficiálně vyvěsí moravskou vlajku

1918 | „Do Hodonína pronikla zpráva o vyhlášení samostatného čs. státu až 29. 10. ráno. Tak jako všude se na budovách objevily prapory, hodně v bíločervených slovanských, ale i v zlatočervených zemských moravských barvách.“ ZDROJ: Václav ČADA: 28. říjen 1918 Skutečnost, sny a iluze, Praha 1988, str. 161.
2015 | Zastupitelstvo města Hodonína se na svém posledním zasedání rozhodlo vyvěsit dne 5. července 2015 moravskou vlajku. Pro bylo osm z devíti radních. Jakou variantu vlajky vyvěsit nebude těžké rozsoudit, žluto-červené vlály v Hodo­níně již v roce 1918. Novinový titulek se tedy poněkud mýlí, když tvrdí, že to bude poprvé: Nad Hodonínem poprvé zavlaje moravská vlajka.

Jedna odpověď na “V Hodoníně po 97 letech oficiálně vyvěsí moravskou vlajku”

  1. Dobré ráno přeji.kolem vyvěšování naší vlajky v Hodoníně bylo a ještě bude hodně emocí.Redaktoru jsem řekl , že v nové době bude poprvé vyvěšená mor. vlajka.Nějak mu to tv. vypadlo.Stejně tak mu vypadla informace o naší snaze osadit historické zemské hranice informačními tabulemi na holíčském mostě a v Sudoměřicích.Ale i tak jsém rád , že vůbec informaci dovolili zveřejnit.Mějte se hezky a přeji všem mnoho zdaru v naší společné nelehké činnosti.fn

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *