TELNICE U BRNA – Ustavující schůze Místního sdružení PODSTAROHORCI

15. října 2011 se v Telnici pod záštitou Moravské národní obce uskuteční první setkání přátel Moravy z oblasti slavkovského bojiště. Jeho cílem je, aby se přátelé Moravy dokázali v této oblasti nejenom scházet, ale i svými činy přispět k připomínání historie a kultury naší krásné vlasti. Je vítán každý, komu toto téma není cizí — členství v MNO není podmínkou.

Sobota 15. října 2011 v 16.00 hodin.

Telnice u Brna — Sklípek vinárny Šatlava, Masarykovo náměstí 43.

10 odpovědí na “TELNICE U BRNA – Ustavující schůze Místního sdružení PODSTAROHORCI”

  1. Jsem velice rád, že v sobotu vzniklo další místní sdružení MNO.

  2. Tož vo tem žádná, že i my PODSTAROHORCI jsme rádi:-)

  3. Informacô o novym mistnim zdrôženi sem přêdál aji na Wikipediô. Zajimalo bê mě ale, čém sê tá hora zaslóžêla takovó poctô? Ešlê mně mapa nekecá, Mohêla mirô stoji na kopcô, keré se menôje Pracké, Staró horô vizô kósek vedlivá. Tož jak to teda je?

  4. Taky jsem si říkal, proč zrovna Stará hora, prvně mně napadla Šitbořská, ale ta je o neco dál. Ale jak jsem viděl tady tentok obrázek, tak už trochu chápu:
    http://bit.ly/ray2Bl

  5. Martti u nás se jako Stará hora bere název kopca od Špice. Pratecký kopec se mezi lidem nepoužívá, říká se Mohyla.

    V mapě sem dokonce našel mezi Staró a Mohyló nějakó Zlató horu, to slyším prvně :-/

  6. Ja, tož to je jasny. To aji ô nás se zažêty mistni názve z tema ‚oficiálnima‘, co se pišó v mapách, dêckê nekrêjó. Třeba takové Medlaňák na krajô Kénigô se oficiálně menôje Střelecké kopec, zatymco Medlánecké kopec je oficiálni název sósedniho vrchô v Medlánkách.

  7. Právě jsem se dostala na tyto stránky, ještě pořádně jsem je neprostudovala, ale už mám první dotaz….proč Podstarohorci…když se jedná o Telnici. V souvislosti s telnicí mi nabíhají jiné názvy…Starou horu bych nechala k ˇUjezdu. A druhý dotaz pro Vojtěcha Říhu…kde našel ten kreslený obráze???? je to můj výtvor, který byl vytvořen zcela pro soukromé účely..:-))

  8. Obrázek: Byl vyvěšen (tušíme) v promoravské skupině na Facebooku či na internetu, jedná se o výřez. Kdyžtak ho z webu odstraníme.

  9. Dobrý den, paní Korábová,
    akce se sice konala v Telnici, ale jedná se o sdružení přátel Moravy z oblasti celého slavkovského bojiště, jak se dočtete v článku. Středem této oblasti je Stará hora a název Podstarohorci získal nejvíce hlasů při hlasování o názvu. Okamžik, kdy bylo možno toto ovlivnit je již za námi. Můžu Vám jen nabídnou možnot zůčastnit se při příštím rozhodování při budoucím setkání Podstarohorců. Sledujte tento web a dozvíte se o našem příštím setkání. Jsme otevřená společnost. Budeme se na vás těšit!
    Za Podstarohorce, Jirka Máca

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *