ČECHY – Vysoké Mýto vystaví moravskou vlajku

Dne 11. června 2012 se Vladimír Novotný — místopředseda MNO, PhDr. David Unger — předseda MNO Horácko a Lenka Holaňová — regionální zmocněnkyně vlajkové iniciativy, zúčastnili jednání na radnici ve Vysokém Mýtě v Čechách (Pardubický kraj). Zde se sešli se starostou města Ing. Miloslavem Souškem ohledně vyvěšení moravské vlajky na zdejší radnici. Pan starosta byl velice vstřícný a během jednání, které probíhalo v příjemné atmosféře, navrhnul kompromis — moravská žluto-červená vlajka (100 x 150 cm) bude vystavena ve výloze budovy Městského úřadu (viz fotka) na centrálním náměstí Přemysla Otakara II. i s doprovodným informačním textem, který naše sdužení dodá.

 
     Jeho návrh byl naší delegací přijat. Dále souhlasil s vložením vlaječky do interaktivní mapky zapojených radnic. Zdejší radnice byla oslovena z důvodu, že se v tomto městě narodil Alois Vojtěch Šembera (1807—1882), český národní obrozenec, který byl v letech 1847—1849 pověřen správou Moravského zemského archivu v Brně. Především pak měl vliv na uzákonění politických barev Moravského markrabství zemským sněmem v roce 1848.
Chcete se zapojit do občanské iniciativy MNO „Za vyvěšování moravské vlajky“ na radnicích? Členství v Moravské národní obci není podmínkou. Pokud ano, neváhejte kontaktovat Vladimíra Novotného, místopředsedu MNO a hlavního koordinátora iniciativy. E-mail: novotny@zamoravu.eu, mobil: (+420) 731 183 041.
Aktuální počet zapojených radnic 397.
 

 
 
 
 
 
 

Městský úřad města Vysoké Mýto. Ve spodní části budovy se nalézají výlohy — v jedné z nich bude vystavena moravská vlajka včetně informačního doprovodného textu.

 

Litomyšlská brána ve Vysokém Mýtě zdobená zemskými znaky Moravy, Čech a Slezska.

 


Mapa 3. ročníku vlajkové iniciativy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *