FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Předání finančního daru pro oběti neštěstí

Předání finančního daru pro oběti neštěstí v domě číslo 39 v ulici 6. května ve Fren­štátě pod Radhoštěm. Sbírku mezi členy Moravské národní obce vyvolal člen míst­ního sdružení Podstarohorci, pan Miroslav Musil.
 
V pátek 5. dubna 2013 jsme se vypravili s manželkou předat zmiňovaný finanční dar panu Mgr. Pavlovi Mičkovi na MÚ ve Frenštátu pod Radhoštěm. Po vystoupení z vlaku na frenštátském nádraží nás čekaly vydatně zasněžené ulice tohoto maleb­ného beskydského městečka. Něco málo přes kilometr od nádraží se nachází budova městského úřadu, kde nás již před vchodem očekával pan místostarosta.

 
     Ve staré části budovy z 18. století je v současnosti umístěna původní socha Radegasta, která stávala na Radhošti. U této sochy jsme pak panu Mgr. Mičkovi předali náš finanční dar. Pan místostarosta nás provedl po budově úřadu a předal nám upomínkové dary města Frenštátu a potvrzení o převzetí finanční částky 3 070,- Kč. V krátkém, ale milém rozhovoru nám pan místostarosta přiblížil situaci občanů postižených touto tragédií. Několikrát nám během rozhovoru poděkoval. Proto i já děkuji všem, co se na naší sbírce podíleli. Při odchodu z úřadu nás pan místostarosta vyprovodil na náměstí a ukázal nám i místo neštěstí. Rozloučili jsme se a ještě jednou jsme za sebou slyšeli: „Moc si Vaší pomoci vážím…“
 

Miroslav Musil

 

MNO Podstarohorci

 
 
 

Darovací listina

 
Miroslav Musil předává dar

 
Miroslav Musil a Pavel Mička

 
Potvrzení o přijetí daru od fyzické osoby Miroslava Musila za členy MNO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *