Sportovní úspěchy našich členů a příznivců

Jako předsedu oblastního sdružení MNO Haná mne velmi těší, že v řadách našich členů a příznivců je mnoho aktivních sportovců. O skvělých vystoupeních našeho nohejbalového týmu „Za Moravu“ už bylo mnoho napsáno. Dnes bych proto rád vyz­vedl skvělou reprezentaci nejen našeho sdružení, ale především naší země Moravy v podání družstva veteránů oddílu stolních tenistů z Olomoucka. Jednou z opor stol­ních tenistů je také pan Karel Kučera, který společně se svými kolegy, Petrem Stra­kou, Oldřichem Malínkem, Davidem Šolcem, Janem Drahníkem, Sašou Pitákem, Jiřím Krškem a Josefem Salavcem, reprezentují moravský region nejen na turna­jích v ČR, ale také při turnajích veteránů a zdravotně postižených v zahraničí.

 
     Celý tým na své zápasy hrdě nastupuje v modrých klubových tričkách MNO s moravskou orlicí na hrudi a u srdce a heslem „ZA MORAVU!“ na zádech. Tak tomu bylo například na letošním turnaji Mistrovství Evropy postižených Alzheimerovou chorobou ve stolním tenisu, jenž se konal dne 4. května ve slovenském městě Čadca. Dobrých výsledků zde dosáhl právě pan Josef Salavec, který je i přes tuto zákeřnou nemoc pevným pilířem celé party středomoravských stolních tenistů. V konkurenci více než čtyřiceti sportovců obsadil krásné páté místo. To si jistě zaslouží naše uznání. Dalším výjezdem tenistů z Olomoucka bylo 17. — 19. srpna letošního roku již tradiční měření sil ve městě Magdeburg na severovýchodě Německa s domácím týmem magdeburských stolních tenistů. Ani zde se naši borci nenechali zahanbit a s domácími reprezentanty sehráli, a to i přes věkový handicap, vítěznou partii.
Příští rok je dokonce plánována účast pana Oldřicha Malínka na turnaji Mistrovství světa, který se uskuteční ve městě Auckland na Novém Zélandu. Budeme mu držet pěsti. Proto bych těmto sportovcům rád vzdal hold a poděkoval jim za snahu o zviditelnění a reprezentaci své rodné moravské země v tuzemsku i v zahraničí.
 

Stanislav Blažek

 

předseda oblastního sdružení MNO Haná

 
 
 
Foto: Karel Kučera
 
 
 

1

 
2

 
3

 
4

 
5

 
6

 
7

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *