BRNO – Vyroste za Lužánkami nový Moravský zemský fotbalový stadion?

V sobotu 27. června 2015 proběhlo na provizorně opraveném stadionu za Lužánkami v Brně velkolepé fotbalové rozloučení hráče brněnské Zbrojovky Petra Švancary, kterého se zúčastnilo více jak 25 000 diváků. Nechyběly při tom ani moravské sym­boly na nových šálách Zbrojovky i Zbrojováků (žluto-červeně šachované orlice), mo­ravské žluto-červené vlajky, ojediněle i modré standarty. Velký svislý žluto-červený moravský prapor s orlicí byl dokonce zavěšen na hlavním stožáru vedle státní vlajky České republiky a vlajky Zbrojovky. Podle mnoha fanoušků byl nejsilnější mo­ment v okamžiku, kdy Petr Švancara vyzval stadion ke zpěvu státní hymny a publikum za­čalo spontánně zpívat píseň „Morava, je jistě krásná zem“.

 
     Petr Švancara k tomu dodal: „Já myslím, že jsme si tu hymnu zazpívali, takže jdeme hrát“. Souhlasíte s myšlenkou, aby na místě starého stadionu za Lužánkami vyrostl nový Moravský zemský fotbalový stadion?
 

 

 

2 odpovědi na “BRNO – Vyroste za Lužánkami nový Moravský zemský fotbalový stadion?”

  1. Dobrý den
    dle odhadů PČR bylo na zápase cca 35 000 diváků. Masové odmítnutí zazpívat hymnu Čechů bylo nejenom silným zážitkem , ale především se ukázalo jak nutné je začít řešit MORAVSKOU ZEMSKOU HYMNU již nyní a nečekat na budoucí rozhodnutí Moravského parlamentu. Ano MORAVSKÝ ZEMSKÝ STADION je nutností , při zápase se hovořilo o možnosti nějakého přátelského – exhibičního utkání reprezentace Moravy. Pro informaci fotbal jmk fotbalový svaz sestavil vlastní repre. mužstvo a vyslal jej na amaterský “ euro turnaj „.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *