BUDIŠOV NAD BUDIŠOVKOU – Reportáž ze soutěže Moravský duel

5. července 2016 | Čtvrtý ročník dnes již tradiční sportovní sotěže byl opět větší a svým způsobem úspěšnější. Opět přibylo soutěžících, upřesnily se pravidla a sou­těž měla velmi pěknou dynamiku. Po prezentaci byl slavnostní nástup a zahájení. Všichni přítomní byli seznámeni se způsobem kontroly zbraní v návaznosti na pro­vozní řád střelnice. Dále proběhla instruktáž o průběhu soutěže a v této návaznosti došlo na dotazy a upřesnění jednotlivých postupů. Dle předem připravených tabulek pro 15 startujících bylo provedeno losování do tří skupin po pěti na rozstřel. Pro fi­nále 1. — 6. postupovali první a druhý z každé skupiny.

 
     Pro pořadí 7. — 9. postupovali třetí z každé skupiny a pro pořadí 10. — 15. pak postoupili čtvrtý a pátý z každé skupiny. Jak v rozstřelu, tak ve finále o celkové umístění, se ve skupinách vždy utkal každý s každým. Základní počet 4 duelů pro každého v základní skupině nestačil a ve druhé a třetí skupině se ještě přidaly tři rozstřely pro určení pořadí pro postup.
     Finále, no tak to se podařilo nejlépe zvládnout Ing. Tomáši Růžičkovi, soutěžícímu za místní AVZO Budišov nad Budi­šovkou. Nezaváhal a z pěti duelů získal pět vítězství. Na druhém místě Milan Hanák čtyři a třetí se umístil vítěz ročníku 2014 a 2015 Antonín Kopečný se třemi body, oba za AVZO Odry. Následovali Jaromír Vojkůvka, Břetislav Havel, Stani­slav Stuchlík, Ing. Martin Duroň, Ing. Ondřej Pekárek, Václav Bičan, Roman Mol, Pavel Opletal st., Ing. Josef Růžička, Pavel Špatenka, Pavel Opletal ml. a Daniel Opletal.
     Krásným závěrem podařené akce bylo provedení vyhodnocení celé soutěže a poděkování všem aktérům za bezpečný a pohodový průběh celé soutěže. První tři obdrželi poháry s popisem, všichni obdrželi diplomy, roličky plakátů CZ UB a každý si dle pořadí vybral věcnou cenu od našich sponzorů na památku. Závěrečná, dá se říci oficiální fotografie, nám bude připomínat příjemné strávený den.
     Poděkování našim sponzorům CZ UB, Linaset Budišov nad Budišovkou, Bois Opava, Tichánek Zálesí a MNO. Tak zase na Cyrila a Metoděje za rok 5. 7. 2017! Další informace a fotografie naleznete také na našich stránkách AVZO Budišov.
 

Pavel Opletal st.

 
 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *