Putování Moravou – Turistický pochod Přírodním parkem Sovinecko

Vážení přátelé, členové a příznivci Moravské národní obce, regionu MNO Haná, také letos si dovolujeme vás pozvat do obce Dlouhá Loučka, kde se v sobotu 20. května 2017 uskuteční již tradiční Pochod přírodním parkem Sovinecko. Trasy tohoto turistického putování, pořádaného místním Spolkem Jáchyma Pivce, účastníky zavedou do překrásné a zachovalé přírody pohoří Nízkého Jeseníku. Na trase navštívíte například osadu Karlov, středověký hrad Sovinec, horskou osadu Rešov, Rešovské vodopády nebo osadu Ruda s poutním kostelem Panny Marie Sněžné z roku 1758 a unikátní křížovou cestou se 14 zastaveními, která poutníky zavede až na Křížový vrch s nevšedním kruhovým výhledem do moravské krajiny.
Podrobné informace o pochodu naleznete na následujícím odkaze:
http://www.jachympivec.cz/prirodnim-parkem-sovinecko/
Obec Dlouhá Loučka prostřednictvím iniciativy „Za vyvěšování moravské vlajky“ letos již osmým rokem spolupracuje s Moravskou národní obcí při propagaci naší země Moravy, zemských symbolů a moravského patriotismu. Proto rádi naší účastí podpoříme tuto zajímavou obecní akci.
Vážené moravské patriotky a patrioti, sejdeme se tedy na startu pochodu v 8:30 hodin. Nezapomeňte si doma pevnou obuv, pláštěnku a především dobrou náladu. Vítány jsou moravská trička, placky a další propagační předměty s moravskou tématikou.
Těšíme se na vaši hojnou účast.
 
Kontakty:
 
Stanislav Blažek
tel: 736 252 687, e-mail: blazek@zamoravu.eu
 
Pavel Lolek
tel: 723 232 052, e-mail: panpajalolku@seznam.cz
 

Fotografie z loňského ročníku

Putování přírodním parkem Sovinecko 2016

Putování přírodním parkem Sovinecko 2016

Putování přírodním parkem Sovinecko 2016

Putování přírodním parkem Sovinecko 2016

Jedna odpověď na “Putování Moravou – Turistický pochod Přírodním parkem Sovinecko”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *