BUDIŠOV NAD BUDIŠOVKOU – Reportáž ze soutěže Moravský duel

Sportovně střelecký klub AVZO Budišov n. Bud. uspořádal 5. července 2017 na státní svátek Cyrila a Mětoděje, patronů Moravy, již tradiční pátý ročník soutěže s turnajovým způsobem jednotlivých utkání. Pravidla pro naše sportovní soutěže musí být jednoznačná a jasná. Proto také musí mít své pořadí. Začínáme prezentací s kontrolou dokladů, poučením o bezpečnosti stvrzené podpisem každého účastníka. Při slavnostním nástupu seznamujeme přítomné se způsobem losování a s velkým důrazem na kontroly a bezpečnost. Tentokrát jsme losovali do dvou základních skupin po šesti, s tím, že do finále o 1. – 6. místo postoupí z každé základní skupiny první tři. Do finále o 7. – 12. pak ostatní.

 
Tentokrát jsme losovali do dvou základních skupin po šesti, s tím, že do finále o 1. – 6. místo postoupí z každé základní skupiny první tři. Do finále o 7. – 12. pak ostatní.
      V první základní skupině byl první postupující jasný, z pěti duelů měl pět vítězství Břetislav Havel. O další dvě místa znovu každý s každým soutěžili tři závodníci se třemi body. René Varhaníček vyhrál dvakrát, Ing. Josef Růžička jednou.
V druhé základní skupině to bylo jasné, bez rozstřelu Stanislav Stuchlík, Ing. Martin Duroň po čtyři body a třetí postupující Ing. Ondřej Pekárek tři.
      Finále a boj o celkové pořadí. Jasným vítězem se stal Ing Martin Duroň se čtyřmi body. O druhé, třetí a čtvrté místo šli znovu tři se třemi body. Se dvěma vítězstvími získal celkově druhé místo Břetislav Havel, celkově třetí místo s dalším bodem Stanislav Stuchlík. Celkově čtvrtý se stal Ing. Josef Růžička. O páté a šesté místo nastoupili dva s jedním bodem. Úspěšnější byl tentokrát René Varhaníček a obsadil celkově páté místo. Na šestém místě se umístil Ing Ondřej Pekárek.
Finále 7. -12. místo proběhlo hladce, celkově sedmý s pěti body Pavel Opletal, osmý se čtyřmi body Pavel Opletal st., devátý Pavel Král se třemi, desátý Walter Müller se dvěma, jedenáctý Lubomír Kuc s jedním bodem a dvanáctá Kateřina Mariánková. Celkem tentokrát proběhlo šedesát osm duelů, každý minimálně pět v základní skupině a min. pět ve finále, další pak při rovnosti bodů v rozstřelu.
      Vyhlášení výsledků proběhlo nově tak, že účastníci se při vyhlašování stavěli dle dosaženého výsledku – první zleva pak druhý atd. V tomto pořadí jsme také již tradičně vyrobili památeční foto. V průběhu celého dne byly dodržovány všechny bezpečnostní předpisy a tak musíme poděkovat všem účastníkům za krásný a pohodový sportovní den. Poděkování také patří sponzorům Bois Opava, Linaset Budišov n. Bud., Pivovar Litovel, RS Zálesí i AVZO Budišov n.Bud.
 
Pro Budišovský zpravodaj připravil Pavel Opletal st. 17.7.2017
člen místního sdružení MNO Sever
 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *