Pozor, akce zrušena! Putování Moravou – Výstup na Bradlo

 title=
Vážení přátelé, nás pořadatele to velmi mrzí, ale kvůli velkému nebezpečí pádu stromů byl vydán přísný zákaz vstupu do lesa v oblasti Bradla. Z tohoto důvodu jsme nuceni letošní Setkání moravských patriotů zrušit. Děkujeme za pochopení. Budeme se těšit na vaši účast při dalších akcích pořádaných spolkem Moravská národní obec.
 
Moravská národní obec – místní sdružení Uničovsko a region Haná pořádají ve spolupráci s obcí Lipinka v sobotu dne 19. srpna 2017 od 10:00 hodin na památném

vrcholu Bradlo turisticko-společenskou akci ze série Putování Moravou — Vý­stup na Bradlo aneb VII. ROČNÍK SETKÁNÍ MORAVSKÝCH PATRIOTŮ. Srdečně zveme všechny opravdové patriotky a patrioty, lidi dobré vůle, kterým nechybí hrdost na historii, kulturu a tradice naší země Moravy. Čeká Vás setkání s přáteli, krásná a zajímavá příroda Úsovské vrchoviny a skalnatý, pověstmi opředený vrchol Bradlo (600 m n.m.), který je nejvyšší horou tohoto geomorfologického celku. Během setkání se můžete těšit na drobné občerstvení v podobě tradičních moravských produktů.
Uskuteční se prezentace Bradla na starých fotografiích a pohlednicích a pro zájemce proběhne také již tradiční vycházka po okolních přírodních krásách a zajímavostech, na které je zdejší krajina opravdu bohatá.
Na Bradlo lze vystoupit ze čtyř směrů. Nejkratší cesta vede od železniční stanice v obci Nová Hradečná na trati Olomouc – Šumperk. Na vrchol Vás odtud spolehlivě dovede červená turistická značka asi po 3 km dlouhém, ale poměrně prudkém stoupání. Výstup je také možný ze železniční zastávky v obci Libina, případně z obcí Lipinka nebo Kamenná, kde je profil výstupové trasy mírnější.
Pro účastníky bude odměnou krásný kruhový výhled na okolní obce, panorama Jeseníků, případně na rovinu Uničovské tabule a celé Hané. Všichni přítomní patrioti obdrží v upomínku pamětní list. Na Vaši účast se těší pořadatelé.
 
Kontakty:
 
Stanislav Blažek
e-mail: blazek@zamoravu.eu
mobil: 736 252 687
 
Pavel Lolek
e-mail: panpajalolku@seznam.cz
mobil: 723 232 052
 
 

4 odpovědi na “Pozor, akce zrušena! Putování Moravou – Výstup na Bradlo”

  1. Vážení přátelé, letos je ideálním výchozím místem obec Libina, která se nachází na železniční trati Olomouc – Šumperk. Od vlakové zastávky Libina vás na vrchol Bradla spolehlivě dovede modrá turistická značka. Mezi obcemi Nová Hradečná a Lipinka totiž probíhá oprava silnice. Je zde zákaz vjezdu.

    Těšíme se na vaši účast.

  2. VAROVÁNÍ – Lesy kolem Bradla bohužel v uplynulých dnech zasáhla silná vichřice. Ta napáchala velké škody na lesních porostech. V lese kolem Bradla je mnoho polámaných nebo vyvrácených stromů. Vstup do tohoto lesa je jen na vlastní riziko. Přátelé, pokud se rozhodnete, i přes toto riziko, účastnit se letošního setkání, pak prosím dbejte na zvýšenou opatrnost!!!

  3. Přijedeme 3 osoby z Olomouce. —-oprava, přijedou 3 patrioti z OL ! I s vlajkou. !!!

  4. Vážení přátelé, nás pořadatele to velmi mrzí, ale kvůli velkému nebezpečí pádu stromů byl vydán přísný zákaz vstupu do lesa v oblasti Bradla. Z tohoto důvodu jsme nuceni letošní Setkání moravských patriotů zrušit. Děkujeme za pochopení. Budeme se těšit na vaši účast při dalších akcích spolku Moravská národní obec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *