BRNO – Pozvánka na Den za Moravu

Vážení přátelé,
zveme Vás na tradiční moravské slavnosti Den za Moravu, které pořádáme v Brně 30. září 2017. „Den za Moravu“ je oslava Moravy, její historie, kultury a tradic a především dvou historických výročí: 1195 let od první písemné zmínky o Moravanech z podzimu roku 822 a 607 let od zvolení moravského markraběte Jošta římským králem dne 1. října 1410. Letošní už 12. ročník se koná opět pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka a pod záštitou primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála. Slavnost začíná v 10.30 hodin v kostele sv. Tomáše na Moravském náměstí, kde bude za zpěvu písní uctěn zde pochovaný Jošt Lucemburský, markrabě moravský. Následovat bude průvod městem s mnoha zastávkami se zpěvy, celým dnem nás bude provázet moderátorka paní Petra Eliášová.

 
 

3 odpovědi na “BRNO – Pozvánka na Den za Moravu”

  1. Akce dobrá , prezentace mizerná ! Jak zaznělo v davu mimo FB a stránky MNO o akci žádná zmínka ,žádný vylepený plakát nikde žádné info. Možná to byl záměr neprovokovat, potom se ovšem nelze divit tak slabé a oproti jiným rokům upadající účasti.

  2. Děkujeme za ocenění akce. Omezená prezentace nevyplývá ze záměru „neprovokovat“, ale je výsledkem zkušeností minulých let. DZM není komerční akcí s rozpočtem dovolujícím placenou prezentaci v médiích a na vývěskách. Ta by vyžadovala mnohonásobek celého rozpočtu DZM. Proto je propagace jen omezená a cílená na skupiny u kterých lze předpokládat účast. Opět dle zkušenosti z minula, zvaní náhodných občanů je zcela zbytečné, nikdo z nich nepřijde. Mnohem více se osvědčuje osobní pozvání příbuzných a známých. Nemohu souhlasit s vašim názorem o slabé a upadající účasti. Váš dojem mohl vzniknou tím, že letos vystupovali mnohem méně početné soubory, které s námi jdou rovněž v průvodu. Např. Láska opravdová s téměř třemi desítkami zpěváků, byla nahrazena pěticí trubačů MMB. Podobně tomu bylo s folklorními soubory. Ne zcela záměrně jsme letos měli pouze jeden. Podle našich záznamů však bylo letos o cca 15% více přímých účastníků než v loni. A to měla strana Moravané ve stejný den sjezd. Pro nás je pozitivní především složení účastníků. Výrazně omládlo a přestože jsme, s výjimkou tradičně obětavých Moravských rytířů, prakticky nepotkali nikoho z jiných sdružení Moravského kulatého stolu, naše rozšiřující se členská základna tento úbytek více než nahradila.
    Za pořadatele – s pozdravem J. Krábek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *