NOMINACE NA OSOBNOST MORAVY 2020 – HUDEBNÍ SKUPINA FLERET

Vážení přátelé, příznivci Moravy, dělá nám velkou radost, že vám můžeme přinést skvělou zprávu. Naši nabídku na nominaci v anketě Osobnost Moravy 2020 přijala vpravdě moravská hudební skupina FLERET.
Tato folkrocková legenda vznikla již v roce 1983 ve Vizovicích a letos tak vystupuje již 37. rokem po celé Moravě, Slezsku i Čechách. Vyznačuje se svou nespoutanou energií, která probíhá na koncertech a díky níž si získává velkou fanouškovskou základnu. Její spektrum čítá neuvěřitelné věkové rozpětí od jednoho roku až do devadesáti let. Svým valašským repertoárem s vlastní tvorbou, která již zlidověla, vzdává hold běžnému životu. Fleret bývá s humorem často označován jako dvorní kapela Valašského království.

Kapela si ráda zahraje na všech možných akcích a tudíž ji můžeme vídat jak v malých sálech v akustické sestavě, tak na největších festivalových pódiích. Za dobu své existence Fleret vydal již celkem 17 řadových desek, íPíčko, dvě DVD, čtyři LP, dvě knihy a tři zpěvníky. Celých 17 let kapela vystupovala s královnou moravské lidové písně Jarmilou Šulákovou. Současná sestava Fleretu: Zdeněk Hrachový, Stanislav Bartošík, Vít Rokyta, Radek Postava a Rosťa Koplík.
Pro nás členy koordinačního týmu je velkou ctí, že tato skutečná legenda moravské folkrockové scény okamžitě pozitivně reagovala a přijala tak svoji nominaci do letošní ankety Osobnost Moravy 2020. Flereťáci, zdravíme do Vizovic a děkujeme.
Za organizační tým iniciativy „Osobnost Moravy“

Stanislav Blažek
kontaktní osoba a jednatel iniciativy


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *