Dlouhá Loučka – pozvánka na pochod přírodním parkem Sovinecko

Vážení členové a příznivci Moravské národní obce, dovolujeme si vás co nejsrdečněji pozvat v sobotu 11. května 2024 do naší hrdé moravské dědiny Dlouhé Loučky. Místní Spolek Jáchyma Pivce zde pořádá 21. ročník turistického pochodu, který

nás zavede do nejkrásnějších částí Přírodního parku Sovinecko a pohoří Nízkého Jeseníku.

Událost na Facebooku: Pochod Sovineckem | Facebook

Vybrat si můžeme ze čtyř variant tratí a to 30 km, 25 km, 15 km a 10 km. Kromě samotné Dlouhé Loučky si na trati můžete prohlédnout horskou osadu Karlov, středověký hrad Sovinec se svým mohutným opevněním, osady Valšovský Žleb a Rešov, překrásný kaňon formovaný říčkou Huntavou s kaskádou Rešovských vodopádů, obec Rudu s poutním kostelem Panny Marie Sněžné, unikátní křížovou cestu se 14 zastaveními a Křížový vrch (589 m n. m.) se sousoším Kalvárie.

My moravští patrioti se setkáme buď v 8:00 hodin u nás na adrese: Na Fibichu 227, nebo v 8:20 hodin přímo na startu v zámeckém parku. Dle kondice účastníků se rozhodneme, kterou trasu si vybereme. Doporučuji si vzít kvalitní pevnou obuv, pláštěnku, repelentní přípravky, malou svačinku, dostatek tekutin, lékárničku a hlavně dobrou náladu. Velmi vhodné jsou moravské propagační předměty, tedy vlajky, trička, placky a další moravika.

Přátelé, na vaši hojnou účast se těší

Stanislav Blažek

místopředseda Moravské národní obce, z. s. 

tel: 736 252 687, e-mail: blazek@zamoravu.eu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *