VRCHOL BRADLO – Pozvánka na 1. ročník Setkání moravských patriotů

Místní sdružení MNO Haná, pořádá ve spolupráci s obcí Lipinka a Společností Aleše Balcárka, 1. ročník SETKÁNÍ MORAVSKÝCH PATRIOTŮ (Letní setkání na Bradle). Srdečně zveme všechny lidi dobré vůle, kterým není cizí hrdost na historii, kulturu a tradice naší vlasti. Čeká Vás krásná příroda a skalnatý vrchol pověstmi opředené hory Bradlo, která je nejvyšší horou tohoto geomorfologického útvaru.

Sobota 20. srpna 2011 od 9.00 hodin.

Vrchol Bradlo, Úsovská vrchovina, mapa.

 

Během setkání se uskuteční i vycházka po okolních přírodních zajímavostech, jako je například studánka Běžínka nebo dnes již padlý smrk „Král Bradla“. Hlavním cílem této naší akce je nejen pozvání do krásné přírody, ale především snaha oslovit širokou veřejnost a připomenout si výročí 150 let od zdejšího setkání významných moravských literátů 19. století, básníka Aleše Balcárka a spisovatele Jakuba Lolka. Naším záměrem je také účastníky seznámit s dílem a odkazem těchto významných osobností.
Na Bradlo lze vystoupit ze tří směrů. Nejkratší cesta vede od železniční stanice v obci Nová Hradečná (na trati Olomouc – Šumperk), kterou doporučujeme. Na vrchol Vás odtud spolehlivě dovede červená turistická značka asi po 3 km stoupání. Výstup je také možný ze železniční zastávky obce Libina nebo z obce Lipinka.
Pro účastníky bude odměnou krásný kruhový výhled na panoráma Jeseníků, případně na rovinu Hané. Pro účastníky je také připraven pamětní list. Na Vaši účast se těší členové MNO Haná, Pavel Lolek a Stanislav Blažek.


 
 
Vlakové spojení z Olomouce – hlavního nádraží

Olomouc hl. n. Nová Hradečná Libina
7:47 8:43 8:51
9:37 10:36 10:44

 
Vlakové spojení z Nové Hradečné do Olomouce – hlavního nádraží
Nová Hradečná – Olomouc (hlavní nádraží)
12:14            13:18
14:17            15:16
15:50            16:49
 
 
 
UDÁLOST NA FACEBOOKU ZDE. Potvrďte prosím svoji účast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *