MORAVSKÝ KRAS – Pozvánka na 7. ročník Putování Moravou

putovani-moravou-22-5-2010-moravsky-krasMoravská národní obec, Místní sdružení Blansko a Místní sdružení Mladá sajtna, pořádá tento pochod jako přátelské setkání lidí všech generací, po stopách morav-ské historie, kultury, přírodních a technických zajímavostí. PUTOVÁNÍ MORAVOU je výzvou k přihlášení se k moravské národnosti při sčítání lidu v roce 2011.

Pochod se uskuteční v sobotu 22. května 2010 v 9.30 hodin.

Odjezd vlaku z Brna hl. nádraží v 9.03 hodin. Příjezd vlaku do stanice Blansko-město v 9.34 POZOR nevystupovat ve st. Blansko (nádraží)!

Sraz účastníků bude po příjezdu vlaků od Brna a Letovic naproti železniční stanici Blansko-město u silničního mostu přes řeku Svitavu.

Trasa pochodu MNO – Putování Moravou

Přes Rožmitálovu ulici a Palavu se vydáme k Žižlavickému žlebu. Po jeho projití narazíme na hájenku a zelenou značku, která nás dovede k nádherné vyhlídce U Lavečky. Zde se posilníme a pořadateli akce tu budou rozdány pamětní listy. Poté budeme pokračovat přes Těchov a úzký kamenitý žleb do Skalního mlýna, poblíž kterého mohou účastníci navštívit Kateřinskou jeskyni (30 min.). Po případné prohlídce nás žlutá značka dovede k světoznámé propasti Macocha (138,7 m), od které po Salmově stezce (nebo lanovkou) sejdeme do Pustého žlebu. Tudy po modré značce půjdeme k pozoruhodné Čertově brance, stanovišti lanovky a ekovláčku. Ten, kdo i nadále půjde pěšky si bude moci v klidu prohlédnout moravskou národní říčku Punkvu a její tajuplná propadání a vývěry, které nás dovedou zpět ke Skalnímu mlýnu, kde naše putování zakončíme. Celková délka této nenáročné trasy, našeho Putování Moravou, bude asi 15 km. Cestou samozřejmě neopomeneme navštívit i nějakou tu místní restauraci, kde si dáme limču, pivko nebo jídlo.


V případě nepřízně počasí je připraven náhradní program jako např. návštěva blanenského zámku, královského hrobu nebo dřevěného kostelíku. A v neposlední řadě i kamarádské posezení v restauraci při něčem dobrém.


 

MAPA TRASY

 
 

Odjezdy spojů IDS JMK ze Skalního mlýna, směr Blansko (nádraží) a Brno, budou k dispozici. Pochod je vhodný i pro ty, co přijedou autem, protože u žel. st. Blansko-město je dostatek neplacených míst k parkování. Pochod MNO – Putování Moravou není sportovní záležitostí, ale tradičním neformálním setkáním moravských patriotů v krásném a příjemném prostředí střední části Moravského krasu. Tato pohodová a nenáročná akce účastníky alespoň na nějaký čas, tak jako vždy, odvede od jejich každodenních pracovních, studijních či jiných strastí, stresů a hektického života.


 

KONTAKTY

 
 
Vladimír Novotný, mobil: 731 183 04
Vojtěch Říha, mobil: 605 989 033
Luděk Poláček, mobil: 608 635 955
 
E-mail MNO: moravska.narodni.obec@seznam.cz
 
 

VIDEOPOZVÁNKA

Pozvánka na Putování Moravou 2010 v pdf

3 odpovědi na “MORAVSKÝ KRAS – Pozvánka na 7. ročník Putování Moravou”

  1. Už se nám to blíží, počasí bude jistě hezké – poručíme větru dešti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *