Poděkování předsedy MNO za 2. ročník vlajkové iniciativy

předseda MNOVážení představitelé měst a obcí, rádi bychom Vám poděkovali za podporu a účast ve 2. ročníku iniciativy MNO „Za vyvěšování moravské vlajky“ na radnicích v den patronů Moravy sv. Cyrila a Metoděje. Jestliže loňských 72 radnic bylo pro někoho překvapením, letošní překročení čísla 220 je možno označit za jednoznačný úspěch. Vyvěšení moravských vlajek si získalo velký, v drtivé většině pozitivní ohlas v mediích a především mezi obyvateli. Přestože se objevilo několik ojedinělých pokusů ze strany bulvárních novinářů akci skandalizovat, pevný a přesvědčivý postoj představitelů samospráv je odsunul do mezí, která jim náleží.
 

 
   Na většině radnic tím dokázali svoji moudrost, osobní statečnost a rozhodnost. Za to jim patří náš obdiv. Poděkování patří i všem, kteří se na organizaci akce podíleli. Ať se jedná o členy či aktivisty MNO nebo neorganizované Moravany, zajišťující vyvěšení vlajky ve své obci. Obnovou užívání historických symbolů a barev Moravy se nám společně opět podařilo přispět k zachování její kultury a tradic, jako historické země a posílení moravského povědomí.
 

Ing. Jaroslav Krábek

 

předseda MNO

6 odpovědí na “Poděkování předsedy MNO za 2. ročník vlajkové iniciativy”

  1. Historicky tu Velká Morava byla dříve než češi.Takže zákonitě by měla plynout nadřazenost Moravy nad českem.Ale vše je dáno i povahou.Moraváci pijí dobré víno a slivovici,jsou družní a když se jich sejde u vína víc než jeden,hned se ozve zpěv.Pražáci pijí patoky,z kořalek jim stačí dokap,pak je bolí břicho a jsou nevrlí,chamtivý,mstiví a diví se,že je nikdo nemá rád.Morava přijala čechy do své náruče a ti se jí teď odvděčují svími politiky,zákony a podrazy na lidi.Nebylo by nám bez nich tase líp? Hejtman.

  2. Já myslím,že by nám bylo bez čechů líp.Morava má všechno co potřebuje tj. nerostné bohatství,úrodnou půdu,lázně,hory,vinnou révu a další.Jenom díky zbabělosti moravských politiků nemáme samostatnost.Já stojím stoprocentně za samostatností Moravské republiky.

  3. Su za, vůbec bych sa nebál gdyby to tak jednó skončilo. Bylo by nám líp. A aspoň by sa ukázalo, kdo umí líp pracovat. Nemuseli bychom patvařit naše zvyklosti podle českých nešvarů . Lidé by byli víc hrdí a měli by na co, bylo by na co navazovat. A na vlastním písečku by zme si líp udrželi věci jak by zme chtěli ( pořádek ). Eště jednó moc díky za proběhló iniciativu a ať žije MORAVA !! (svobodná).

  4. Nestydět se za to, že su Moravan a nebát se vyvěsit moravskou vlajku!
    Morava je krásná zem a jsou tu dobří lidé, nechtěl bych žít nikde jinde. Jeden můj známý to řekla takto: „Na Moravě žiju, a taky tady umřu!“

  5. Rovnoprávnost Moravy s Čechami a její samospráva,to bude ještě běh na dlouhou trať.Když člověk slyší názory svých spoluobčanů(a žel Bohu že i těch z Moravy),má někdy pocity více než trudomyslné….Vysvětlovat,vysvětlovat,probouzet a osvětlovat.Na koncu tunelu ignorace a zapomění se pak snad zablýskne světélko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *