SČÍTÁNÍ LIDU 2011 – K moravské národnosti se přihlásilo 630 897 lidí

Podle odboru statistiky obyvatel ČSÚ v Praze se k moravské národnosti v roce 2011 přihlásilo celkem 630 897 lidí. Z toho 522 474 uvedlo národnost moravskou jako jedinou. Dalších 108 423 uvedlo národnost moravskou v kombinaci s národností další.
Kombinace:
moravská | česká — asi 99 000 osob
moravská | slezská — 4 600 osob
moravská | slovenská — asi 1 650 osob

8 odpovědí na “SČÍTÁNÍ LIDU 2011 – K moravské národnosti se přihlásilo 630 897 lidí”

  1. Informace je oficiální stanovisko ČSU.

  2. Já temô rád věřim, ale to stanovisko sem nikde (onlajn) nenašil, takže zatim je pro mě tá informaca bezcená (nemožô jô např. přêdat na Wikipedijô). Jakym zpusobem ČSÚ tôť tó informacô zveřénil? Na nejaké tiskové konferenci?

  3. No úžasné! Myslím, že na tom pro tuto dobu skvělém výsledku má velký podíl MNO svou akcí Vyvěšování moravské vlajky.

  4. Hlásit se zároveň k národnosti moravské a české (ke dvěma národnostem) je stejný NESMYSL jako hlásit se zároveń ke křesťanství a islámu (ke dvěma vyznáním) !!!

  5. Výborně. Teď ještě pracovní závazek, že při příštím sčítání se na Moravě prohlásí za Moravany více lidí, než v 91. roce.

  6. Pěkńučký to výsledek,eště lepší by byl,kdyby ve sčítacím listu kde je předtištěna kolonka česká nebo ROMSKÁ národnost,byla i kolonka MORAVSKÁ národnost,protože spousta lidí hlásící se ke své moravské národnosti do sčítacího listu nenapsala nic a tím jsou automaticky přiřazeni k národnosti české.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *